2016-05-25 16:10:00
Nehoda motorkár vs autá
Nehoda motorkár vs autá

VIDEO: Motorkár spôsobil nehodu. Vodič protiidúceho auta mu zachránil život!

A nielen jemu... Šikovným manévrom vodič protiidúceho vozidla výrazne zmiernil následky nehody.

Motocyklista spôsobil nehodu potom, čo sa pokúsil predbiehať dve vozidlá v krátkom slede za sebou. Dôvodom nehody bolo, že motorkár predbiehal príliš natesno, nestihol znížiť rýchlosť za prvým predbehnutým vozidlom, motocykel sa zachytil o druhé predbiehané vozidlo, čo spôsobilo prudkú kolíziu a pád na zem.

Jazdec i spolujazdec (spolujazdkyňa?) padli na zem a spolu s motorkou sa šmýkali dolu kopcom priamo naproti vozidlám prichádzajúcim z opačného smeru. Nebyť pohotovej reakcie vodiča v protismere, obaja by skončili pod kolesami jeho auta a následky nehody mohli byť omnoho vážnejšie, ak nie smrteľné (iba jeden z dvojice mal po kontakte s autom helmu).

Nehoda sa odohrala v Rusku neďaleko mesta Petrohrad a podľa všetkého obaja jazdci prežili bež vážnych zranení. Uploader videa tvrdí, že motorkár bol v čase incidentu opitý, preto nezvládol predbiehanie. Či už to je pravda alebo nie, promptné reakcie vodičov môžu zachrániť život nielen im a ich posádke, ale tiež ostatným účastníkom premávky vrátane motorkárov. Aj keď sa zdá, že sa incident odohral v relatívne nízkej rýchlosti, na zvolenie správneho manévru nemal vodič ani v tomto prípade veľa času, presne tak ako kamionista na diaľnici za hustého dažďa.  

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo