2016-05-19 04:35:00
Higway to hell with
Higway to hell with no exit

VIDEO: Otáčať sa cez plnú čiaru na štvorprúdovej ceste je veľmi zlý nápad!

Otáčať sa do opačného smeru cez dva prúdy a plnú čiaru je veľmi zlý nápad.

Vodič tmavosivého SUV značky Ford sa na štvorprúdovej ceste rozhodol otočiť na mieste, kde to nebolo povolené. Ak by aspoň sledoval situáciu za sebou, či sa nebodaj neotáčal akoby mal za sebou desať metrov dlhú vlečku, vyslúžil by si maximálne riadne mastnú pokutu, no možno aj odobratie automobilu, či ďalšie postihy.

Lenže to on neurobil, otočil sa bez toho, aby si všímal, čo sa deje za ním, urobil tak cez dva pruhy a výsledok na seba nenechal dlho čakať. Zozadu sa prirútil sivý Chevrolet Cruze, ktorého vodič už nedokázal zabrániť nehode.

Kým sivý Ford utrpel len odtrhnutie predného nárazníka, Chevrolet bol na tom podstatne horšie. Vo vysokej rýchlosti stratil vodič menšieho auta kontrolu nad vozidlom a skončil na streche. Nikomu sa pri incidente nič vážne nestalo. Udalosť sa odohrala v meste Toronto v Kanade.

Situácia je porovnateľná s tým, čo by sa stalo, keby sa o podobný manéver pokúšal vodič na diaľnici (v tomto prípade išlo o de facto diaľnicu v meste). Nákladné vozidlo, ktoré nehodu zaznamenalo sa pohybovalo rýchlosťou presahujúcou 90 km/h, znamená to, že Cruze šiel minimálne 110 km/h.

Otáčanie sa na diaľnici je nepochopiteľné a mimoriadne nebezpečné.  Vodič musel nadobudnúť pocit, že cesta už nikdy viac nebude mať výjazd, či križovatku a jediná šanca je otočiť sa tam, kde končia zábrany...

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo