2016-04-30 03:55:00
Wraith Luggage Collection
Wraith Luggage Collection
Zdroj: carscoop.com

V kufri modelu Rolls-Royce Wraith sa teraz dá odviezť BMW 3

Nie, z tohto modelu Rolls-Royce nebude pick-up, ani veľká dodávka. Ide o niečo iné.

Vysvetlenie je celkom jednoduché: nová dizajnová a originálna sada tašiek Rolls-Royce stojí viac ako BMW 3. Zakrútila sa vám hlava? Takým Geissenovcom by to nepripadalo ako niečo zvláštne, ale ak by ste aj mali dosť tučné bankové konto na nákup Rolls-Royce Wraith, stále vás môže vystrašiť požadovaná cena za set batožiny vyrobenej na mieru.

Celá kolekcia sa skladá zo šiestich kusov. Odráža vraj „jedinečnú konštruktérsku estetiku automobilov Rolls-Royce“, ako sa vyjadril návrhár Michael Bryden. „Najnovšie technológie a materiály sa miešajú s tradičnými remeslami a technikami, čo vedie k elegantnému vyhotoveniu a dôkladnému spracovaniu súčasnej batožinovej kolekcie určenej výhradne pre model Wraith, čo je pánske Gran Turismo."

Základom sú uhlíkové vlákna, ktoré vybrali pre svoju nízku hmotnosť a trvanlivosť. Kombinované s ručne zošívanou kožou má každý kus aj svoju „Spirit of Ecstasy“, teda lietajúcu figúrku víly. Stredy koliesok na kufroch majú typické logo dvojitého RR. Okrem toho Rolls-Royce ponúka úroveň personalizácie, pretože každý súbor batožiny môže byť zhotovený v rovnakých až dvoch odtieňoch ako je lakovaná karoséria vozidla. Aspoň sa hneď vie, komu patrí. Auto, aj sada kufrov...

Zdroj: carscoop.com
Zdroj: carscoop.com

Je pritom pozoruhodné a zaujímavé zároveň, že ceny nie sú rovnaké – líšia sa podľa toho, kde si pekné kufríky a tašky objednáte. Napríklad v Spojených štátoch za sadu kufrov Wraith Luggage Collection zaplatíte 45 858 $ (40 217 €), čo je podstatne viac, ako nové BMW trojkovej série, kde sa cena za sedan 320i začína od 33 150 $ (29 070 €).

Objednať si tento fajnšmekerský doplnok je najvýhodnejšie v Európe a záujemcu to vyjde lacnejšie – dodajú vám ho za 28 984 €. No napríklad vo Veľkej Británii, čiže v krajine zrodu značk&y Rolls-Royce stojí pozoruhodne až 24 248 £ (31 077 €). V Japonsku, Rolls-Royce má cenu  4 753 323 jenov, čo je v prepočte 38 853 eur. V Kanade by to bolo 44 925 tamojších, teda kanadských dolárov, čiže 31 447 eur. No a vo zvyšku sveta je celá kolekcia k dispozícii od 42 606 $ (37 363 €).

Zdroj: carscoop.com
Zdroj: carscoop.com

No tak vidíte – a že vraj je u nás draho! Veď sme v tomto prípade v Európe najlacnejší! Konečne teda aspoň niečo máme lacné, len škoda, že si to väčšina z nás nebude kupovať. Vlastne ktovie, možno si niekto počká na víkendovú zľavu...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo