2016-04-06 12:00:00
Parking lane
Parking lane

VIDEO: Jazdu ignoranta v odstavnom pruhu okamžite odplatila KARMA!

Nečakané kolóny pre práce na ceste nikto nemá rád, ale obchádzanie ostatných cez odstavný pruh je ešte horšie.

Vodič staručkej Hondy Civic si chcel „tak trochu“ pomôcť rýchlou jazdou v odstavnom pruhu – presnejšie išlo o „parking lane“ teda o časť vozovky vymedzenú pre jazdu cyklistov a parkovanie vozidiel. Vodič Hondy chcel využiť neprítomnosť zaparkovaných áut, skrátiť čakanie v priebežnom pruhu a prešmyknúť sa pomedzi rozbiehajúce sa autá.

To sa ale nepáčilo vodičovi s palubnou kamerou, ktorý pomerne drsne malú Hondu vyblokoval. Vodič Hondy prekvapený z reakcie šoféra vyššieho auta dupol na plyn a pokúsil sa zaradiť ešte ďalej. Napokon musel zastať na semafore. K ďalšiemu pokusu predbehnúť sa už ale neprišlo. Za porušenie predpisov čakala na vodiča karma.

Keďže nemôžeme s istotou tvrdiť ako sa choval vodič Hondy pred začiatkom videa, nemôžeme s istotou tvrdiť, že si za následné udalosti mohol sám. Tak ako nekonal správne vodič menšieho vozidla, tak sa vhodne nezachoval ani šofér vozidla „v práve“ s palubnou kamerou. Vyblokovať iného a riskovať nehodu a ďalšie spomalenie premávky (ak nič iné) nie je správne bez ohľadu na to, čo viedlo vodiča menšieho auta k neoprávnenému konaniu.

Incident sa odohral koncom marca v kanadskom meste Vancouver.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo