2016-03-30 11:06:08
Pozor, na ceste je
Pozor, na ceste je čerstvý betón!
Zdroj: motorgiga.com

Keď Španieli betónujú, treba si dávať pozor!

Ignorovať dopravné značky sa neoplatí. Prechádzať cez čerstvú betónovú zmes tiež nie je dobrý nápad.

Vodič bieleho hatchbacku BMW 1 tak ako každý iný pracovný deň viezol deti do školy v mestečku Aldeamayor de San Martín v časti Španielska neďaleko mesta Valladolid. Nevšimol si, alebo ignoroval výstražný trojuholník na ceste v obytnej zóne, ktorý upozorňoval na prácu na ceste. Za nevšímavosť zaplatil rýchlo a poriadne.

Jeho vozidlo vliezlo do betónového kúpeľa. Čerstvo položená zmes pôsobila ako lepidlo a vozidlo sa už ďalej nedostalo a zostalo v nastraženej pasci. Tu by mohol príbeh končiť, keby sa robotníci nezachovali duchaprítomne a nepomohli vodičovi vytiahnuť auto z ešte nezaschnutého betónu. Snáď vodič aspoň po tomto incidente preukázal dostatok duchaprítomnosti a využil najbližší zdroj tečúcej vody a pneumatiky, disky a najmä podvozok vozidla dôkladne vyumýval a zabránil väčším škodám.

Táto udalosť má dve poučenia. Prvým je, že ignorovať dopravnú značku práca na ceste nie je rozumný nápad a „skratka“ sa naozaj nemusí vyplatiť. Tým dôležitejším a pravdivejším však je, že použiť iba jeden výstražný trojuholník s „panáčikom“ v bielom poli (alebo v žltom) a s červeným okrajom, navyše položený na chodníku a nie v strede cesty, upozorňujúci na prácu na ceste môže byť nedostatočné opatrenie. Najmä ak prichádzajúce vozidlo je plné hlučných detí, ktoré robia všetko preto, aby rozptýlili vodičovu pozornosť. Netvrdíme, že všetky deti v Španielsku sú hlučné... iba naznačujeme, že je ľahké vžiť sa do kože vodiča, ktorému sa teraz smeje celý svet...

Zdroj: motorgiga.com
Zdroj: motorgiga.com

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo