2016-03-20 07:45:00
Mercedes AMG GLE 63
Mercedes AMG GLE 63 S Coupe v službách polície
Zdroj: Mercedes

Diaľničná polícia v Austrálii má nový prírastok – Mercedes AMG GLE 63 S Coupe!

Vidieť toto auto v spätnom zrkadle so zapnutými majákmi, nebolo by nám všetko jedno.

V prvom rade by sme si pomysleli, že naše dane vie štát naozaj efektívne využiť. Následne by sme mysleli na Kaliho a jeho vkus. Ako posledné by nám napadlo že také drahé auto musí udeľovať aj príplatky k pokutám za nadmernú spotrebu benzínu prenasledovateľa. Zhruba podľa hesla: čím dlhšie pred nami unikáte, tým viac benzínu nám budete musieť preplatiť.

Mať totiž v talóne toto zviera odvodené od nového modelu Mercedes GLE Coupe, to si nemôže dovoliť hocaká polícia. Faktom je, že ani austrálska. Preto majú Medveďa GLE 63 S Coupe iba v dvanásťmesačnom prenájme, pričom daňoví poplatníci za auto nezaplatia vôbec nič. Všetky náklady spojené s údržbou vozidla prepláca tamojší díler drog vozidiel, aby tak spropagoval svoj nový model.

Automobil bude používaný ako na reprezentatívne účely, tak bude reálnou súčasťou diaľničnej polície a vodiči ho budú môcť stretnúť pri hliadkovaní na austrálskych hlavných ťahoch.

Otázkou je, či majú policajti dovolené s týmto vozidlom prenasledovať podozrivého. Ak áno, je veľmi pravdepodobné, že by Medveďovi len tak ľahko neušiel. Dôvodom je fakt, že toto hebiedko má Podkapotou skrytý 5,5 litrový bi-turbo V8 motor s výkonom 575 koní a krútiacim momentom 750 Nm. Vďaka tomu GLE 63 S zrýchli z 0 na 100 km/h za 4,2 sekundy. S takým motorom v policajnom aute má prenasledovaný iba dve možnosti – buď sa pokúsi unikať polícii vyššou rýchlosťou aspoň 200 km, aby prinútil GLE Coupe odbočiť na najbližšiu čerpaciu stanicu, alebo z diaľnice zíde do ozajstného austrálskeho terénu.

Zdroj: Mercedes

Austrálska polícia tvrdí, že svoj špeciál neprebrali len preto, aby sa stali nástrojom propagandy. Tvrdia že tým nechcú vyjadriť, aby si každý kúpil to najlepšie a najnovšie, ale keby pred koženými sedadlami a zliatinovými diskami uprednostnili bezpečnosť a kúpili si autá, ktoré dokážu pomáhať pri jazde, cesty by boli bezpečnejšie.

Azda preto má tento policajný špeciál 21-palcové čierne lakované disky a kožené perforované ventilované sedadlá...

 

 

Komentáre k článku


Stream naživo