2016-02-28 11:25:00
Aston Martin is dead
Aston Martin is dead
Zdroj: Aston Martin

Blbec mesiaca: utopil novučký Aston Martin. Myslel si, že je Bond?!

Keby blbosť kvitla, majiteľ tohto superšportu by bol ako rozkvitajúca hrdza na jeho aute...

Nie každý Aston Martin je ako ten pre Jamesa Bonda. Presvedčil sa o tom majiteľ novučkého modelu Aston Martin ročník 2015, ktorý neveril, že ho „troška“ vody na ceste zastaví. Nuž zastavila, svoje krásne auto musel opustiť v strede utopenej cesty. Podľa všetkého ide o vrcholný model Vanquish, i keď treba povedať, že vzhľadom na značne utopený charakter vozidla i fakt, že sa modely britskej značky podobajú ako vajce vajcu je ťažké tvrdiť to s istotou. 

Podarilo sa mu to v štáte Tenessee pri meste Chatanooga, kde mimoriadne intenzívne zrážky vyhnali vodu aj na cesty. Nový Vanquish sa tak priráta k veľkým škodám, ktoré povodne napáchali. I keď možno ani nie, v tomto prípade za utopenie auta nemohla voda, ale hlúposť.

Hlúposť majiteľa, ktorý veril, že cez úsek cesty pod vodou prejde bez problémov. Pritom sa problémy objavili pomerne rýchlo, keď do auta začala prenikať voda. Ani to „majstra sveta“ nezastavilo a pokračoval ďalej, až to ďalej nešlo a auto zostalo stáť.

Privolaný pracovník odťahovej služby potom už len konštatoval smrť vozidla, a to aj napriek tomu, že svetlá tejto "ponorke" ešte svietili. Podľa neho je škoda totálna a auto už nikdy nebude také aké predtým. Cena nového auta sa pohybuje v státisícoch eur. Nuž darmo, superšport plný elektroniky sa len tak ľahko nepozviecha, ak ho utopíte. Nepochybujeme o tom, že by sa našli aj takí, ktorí by sa dané vozidlo pokúsili vzkriesiť a možno by sa im to aj podarilo. Videli sme aj „horšie“ prípady, ktoré sa po svedomitej prestavbe objavili na aukcii s vizážou a výbavou, ktorá ešte prevyšovala pôvodnú verziu. Druhou možnosťou je, že by sa o pár mesiacov mohlo auto objaviť  niekde v našich končinách v inzeráte predám nové málo jazdené...

Vanquish je najvýkonnejšie GT v histórii značky Aston Martin. Podkapotou má dvanásťvalcový šesťliter V12 AM 29, ktorý druhej generácii modelu Vanquish poskytuje maximálny výkon 575 atmosférických koní a maximálny krútiaci moment 620 Nm. Vďaka tomuto stádu plnokrvníkov dokáže Vanquish zrýchliť z 0 na 100 km za 3,6 sekundy a ručička tachometra sa zastaví až na úrovni 323 km/h. Škoda auta, čo poviete?

Pre takého tĺka by bol lepší nejaký starý hrdzavý črep, ale sme si istí, že keď mal na jedného Aston Martina, bude mať aj na druhého. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo