2016-02-22 04:45:00
Lada pásové vozidlo do
Lada pásové vozidlo do terénu
Zdroj: RT

VIDEO Tento Rus vám z vraku spraví pásové vozidlo do akéhokoľvek terénu. Za pár eur

V jednoduchosti je krása. Ruský inžinier vytvoril zo svojej starej Lady pásové offroad vozidlo.

VIDEO Tento Rus vám z vraku spraví pásové vozidlo do akéhokoľvek terénu. Za pár eur

V jednoduchosti je krása. Ruský chovateľ vytvoril zo svojej starej Lady pásové offroad vozidlo.

Teraz sa už nemusí báť, že sa nedostane na svoju farmu, keď naprší, či nasneží. Práve preto si mal totiž toto vozidlo postaviť. Raz sa mu totiž údajne nepodarilo dostať na farmu, kde preto zomreli jeho zvieratá. Rozhodol sa preto urobiť zo svojej starej Lady vozidlo, ktorým sa na farmu dostane za akýkoľvek poveternostných podmienok.

Ruský inžinier žijúci v okolí Magnitogorska Pavel Shavrin strávil úpravou starej Lady 6 mesiacov. Celá úprava, vrátane kúpy súčiastok, samozrejme ruskej výroby vrátane pásov, ho stála približne 100 000 rubľov, čo je pri dnešnom kurze cca 890 eur. To je vzhľadom na ceny aj jazdených offroadov, či nebodaj vojenských vozidiel doslova pár drobných ("priemerný" Slováčisko našetri za mesiac, nie?).

Svoje nové pásové vozidlo nazval Rosomák a jeho schopnosti si môžete pozrieť na videu nižšie. Jeho „terénny“ špeciál dokáže vyvinúť rýchlosť až do 50 km/h. Či okrem prebudovania pohonu vymenil aj motor, nie je jasné. Nepredpokladáme, že by jeden zo štandardných agregátov v pôvodnom vozidle zvládol jazdenie s takouto výbavou bez úprav. Mať však zo starej šunky "tank" za deväť stoviek, to vôbec nie je zlý výkon. 

jh
ZDROJ: RT

Komentáre k článku


Stream naživo