2016-02-10 04:30:00
Mercedes triedy G útočí
Mercedes triedy G útočí

Toto VIDEO je dôkaz, že neexistuje na cestách nič horšie ako Rusi v Mercedesoch G!

Keď sa spojí veľké ego s ostrou povahou a Mercedesom G, na cestách môže byť naozaj tesno.

Rus v nemeckom tanku, to je naozaj nebezpečná kombinácia. A pritom nepíšem o bojových tankoch, ale o cestných civilných „tankoch“. Neverili by ste však ako blízko má v súčasnosti domnelý cestný tank k bojovému vozidlu – minimálne na ruských cestách.  

Mercedes triedy G má k vojenským strojom skutočne blízko, ba priam najbližšie, keďže práve z vojenských strojov vychádza a pre armádu aj vznikol. Jeho civilnejšia verzia však aj dnes po viac ako troch dekádach od premiéry budí rešpekt. Automobil postavený na prekonávanie akéhokoľvek terénu však v súčasnosti v teréne až tak neslúži.

Mnohí ho používajú ako „daily driver“ teda ako auto na každodenné použitie, ktoré viac než terén straší ulice a okolitých vodičov. Nuž aj u nás je G-čko ešte stále autom, na ktoré sa radšej netrúbi a ktorému je lepšie uhnúť sa. Aj u nás aj v  Rusku je model G najmä o statuse. Avšak Rusom táto hranatá mašina udiera na mozgy viac než Slovákom (výnimky potvrdzujú pravidlo).

Vďaka svojej výške a vzhľadu automobil pôsobí ako kráľ cesty. Pocit, že šoférujete auto, ktoré sa na iné pozerá z výšky a ktoré budí rešpekt všade kam príde, môže byť až príliš príjemný pre ego. Preto môžete zabudnúť na to, že sedíte vo vysokej škatuli s vysokou svetlou výškou, vysokým ťažiskom a hmotnosťou cez dve tony, ktorá je síce vynikajúca v teréne, avšak na ceste je mizerná, najmä ak sa objaví nejaká tá ostrejšia zákruta. Keď sa spojí fyzika s priveľkým egom a pocitom, že musí uhnúť každý a ak neuhne, treba ho potrestať, môžu vzniknúť takéto kompilácie nehôd so zameraním sa výhradne na model G.

Pravda, nie všetky videá sú z Ruska a ani nie sú všetky vtipné, no veľká časť je ako z Ruska tak i vtipná a ukazuje ako veľmi dokáže model G udierať na mozog. Škoda, že G-čko priťahuje aj takéto typy, a to bez ohľadu na národnosť. Ešteže majú Rusi povinné palubné kamery, inak by sme si ani nemali z koho strieľať... Ktovie ako by dopadli iné krajiny, ak by aj inde bol taký výskyt palubných kamier.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo