2016-02-08 08:49:22
Dodge Charger
Dodge Charger
Zdroj: Dodge

Toto je Amerika: obrovská zvolávacia akcia pre... vlastne nič

Naozaj kuriózna zvolávacia akcia čaká vyše 400 tisíc sedanov Dodge Charger.

Ich majitelia dostanú pri návšteve servisu zaisťovacie kliny pod kolesá... Aby nepadali zo zdviháku. Nejde o nič technické, ako by sa mohlo zdať. Problém je typický „americký“ a vyústil do zvolávačky neskutočných rozmerov.

Zdá sa nám, že je to jasný kandidát do elitného výberu zvolávacích akcií roka 2016. Čože sa to vlastne deje za Veľkou mlákou? Nuž, nič zvláštne. Iba majitelia áut nečítajú pozorne návod na použitie auta a keď potrebujú vymeniť koleso...

Trom majiteľom sa totiž stalo, že pri výmene kolesa im auto skĺzlo zo zdviháka a spôsobilo ľahké zranenie ruky. V USA si zákazníkov vážia (a priznajme, že sa ich boja, lebo v súdnych procesoch by mohla firma stratiť oveľa viac...), preto Dodge dospelo k rozhodnutiu, že vybaví všetky vyrobené autá zabezpečovacími klinmi pod kolesá0. V USA ich dostane 441 578 áut a mimo Štátov približne 60 000.

Eric Mayne, hovorca FCA, pod ktorý značka Dodge patrí, k tomu povedal pár viet, ktoré by asi v európskych podmienkach vyvolali minimálne úsmev: „Štruktúra karosérie tohto vozidla je unikátna (???). Ak sa nedodržiavajú inštrukcie v manuáli, môže dôjsť k jeho skĺznutiu. Zarážky pridávame preto, aby nám pomohli zabezpečiť, že sa budú inštrukcie dodržiavať“.

Zdroj: Dodge
Zdroj: Dodge

Posledná veta z jeho vyjadrenia je skutočne perlou: „Starostlivo analyzujeme všetky záručné dáta a zistili sme, že naši zákazníci potrebujú ďalšiu pomoc“. Hm, dá sa na to vôbec reagovať inak, ako s pokrútením hlavy?

No, čo by povedali, keby sa takto správali aj iné automobilky? Takúto starostlivosť by asi prijali všetci zákazníci VW, ako kompenzáciu za nedávne udalosti s emisiami vznetových motorov. Tu v Európe sa dočkajú iba niektorí...

Zdroj: Dodge


ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo