2016-02-06 11:41:23
Ferrari Enzo pred a
Ferrari Enzo pred a po oprave od špecialistov autorizovaných Ferrari
Zdroj: RM Sothebys, wreckedexotics.com

Toto zničené Ferrari Enzo vydražili za 1,7 milióna. Dnes vyzerá úplne inak!

Ferrari Enzo, ktoré sa pri nehode roztrhlo na dve polovice predali opravené za 1,7 milióna!

Vzácne Ferrari Enzo, ktoré v roku 2006 skončilo roztrhané na kusy pri dopravnej nehode počas ilegálnych pretekov predali na aukcii za 1,75 milióna dolárov na nedávnej aukcii v Paríži.

Automobil nabúral jeho švédsky majiteľ v Kalifornii v USA, keď pretekal po diaľnici s Mercedesom SLR. I keď majiteľ tvrdil, že za volantom on nesedel a policajti zistili, že v čase nehody bol pod vplyvom drog, nič to nezmení na fakte, že jeho auto bolo na odpis. Polícia zistila, že pri nehode vodič hnal Enzo rýchlosťou takmer 260 km/h. Napriek tomu v akom stave skončilo, vodič vystúpil iba s krvavou perou.

Namiesto vrakoviska však auto zamierilo do šikovných rúk špecialistov od Ferrari, ktorí z auta za niekoľko rokov vytvorili prakticky úplne nové auto. Toto Enzo pôvodne postavili v roku 2004 a z fabriky vyšlo v typickej červenej farbe Rosso Corsa. Po rekonštrukcii však dostalo nový lak Nero Daytona, nové audio Bose, navigáciu, nové červené škrupinové sedadlá a dokonca aj cúvaciu kameru. Desať rokov od nehody ho vydražili za pekných 1,75 milióna dolárov.

Cena nie je malá, i keď autá v dokonalom stave pokojne stoja viac ako 3 milióny dolárov, na to akú má automobil históriu je to skutočne pekná cena. 

Zdroj: RM Sothebys, wreckedexotics.com

jh
ZDROJ: Carscoops, Wreckedexotics.com

Komentáre k článku


Stream naživo