2016-02-06 04:35:00
Poliš rád kope do
Poliš rád kope do motorkárov

Policajt prenasledoval motorkára. Úmyselne ho zrazil a zlámal mu kosti!

Policajt v neoznačenom aute prenasledoval motorkára. Zrazil ho a skopol na zem. Dostal za to iba pokarhanie.

Policajt z Oregonu v USA Rob Edwards prenasledoval motorkára Justina Wilkensa za to, že ho Wilkens na svojej výkonnej motorke predbehol vysokou rýchlosťou a v porušovaní predpisov pokračoval ďalej. Policajt Edwards sa vydal za motorkárom, avšak šiel v neoznačenom aute.

Po dlhej jazde motorkára dobehol a svojim vozidlom doňho vrazil. Motorkár Wilkens padol zo stroja a zlomil si rebro. Keď sa postavil na nohy, policajt Edwards už stál pred ním, mieril naňho zbraň. Nevystrelil, zato motorkára kopol do hrude, čím mu spôsobil zlomeninu kľúčnej kosti.

Ak by to bol príbeh z našich končín, jediné čo by motorkár zmohol by bolo asi posťažovať sa do médií. Tie by vyvolali mierny krátkodobý nátlak, ktorý by spôsobil „prešetrenie“ inšpekciou ministerstva vnútra, ktorá by na nič neprišla.

Rozdiel medzi USA a nami je, že tam súdy fungujú. Motorkár sa na jeden z nich obrátil a na pojednávaní aj vďaka záznamovému zariadeniu v policajnom aute dokázal, že boli porušené jeho práva. Súd mu udelil odškodné 180-tisíc dolárov.

Tu by sa mohol príbeh skončiť, avšak nekončí. Policajt Edwards dostal po prevalení sa incidentu písomné pokarhanie. A to bolo všetko. Neskôr ho dokonca za zásluhy povýšili do hodnosti kapitána. Nuž zaslúžil si, čo poviete?

Paradoxom je, že za svoje konanie nepykal Edwards, na odškodné pre motorkára sa totiž de facto poskladali daňoví poplatníci. Je to ich problém, že tolerujú takýchto policajtov, no nie?

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo