2016-02-01 04:35:00
Deti s pištoľami v
Deti s pištoľami v rukách

VIDEO: Prepadnutie na pumpe. Tínedžeri so zbraňami v rukách ukradli auto!

Za toto nemôžu videohry. Za toto môže ekonomická kríza a extrémna chudoba.

Vitajte v Brazílii... Aj keď je Brazília krásna krajina s unikátnou prírodou, špecifickou kultúrou a skvelými ľuďmi, neriešená chudoba a kriminalita prerastajú vládnym zložkám cez hlavu. Nespokojnosť obyvateľstva narastá a bezpečnosť na uliciach je čoraz nižšia. Polícia robí čo môže a proti lúpežníkom a zlodejom využíva ozaj tvrdé a unikátne metódy, vláda na bezpečnosť míňa ohromné prostriedky, zabrániť mladistvým zo slumov v lúpežiach a krádežiach je v súčasnosti prakticky nemožné.

A tak sa na internet dostáva veľké množstvo videí, ktoré dokumentujú lúpežné prepadnutia vykonávané často mladistvými a niekedy len deťmi. Na veci to však nič nemení, v Brazílii totiž nie je rozdiel medzi tým, keď vám strelnú zbraň na hlavu namieri dieťa, alebo dospelý. Možno je, dieťa môže byť ešte zúfalejšie a nemusí si naplno uvedomovať následky svojho chovania, z jeho pohľadu ani negatívne následky nemusia byť – veď sa lúpež podarila, tak v čom je problém?

Video zachytávajúce prepadnutie na čerpacej stanici ukazuje doteraz menej vídaný spôsob krádeže. Skupina lúpežníkov si nechala personálom čerpacej stanice natankovať nádrž „svojho“ Renaultu Duster. Keď bolo tankovanie ukončené, vyčkali na správny okamih a spustili akciu. Najprv dve deti, potom sa pridal aj jeden starší, aby veci dotiahol. Vodič čierneho SUV nemal inú možnosť, len počúvnuť ich príkazy.

Pri prepadnutiach na križovatke sa môže posádka chrániť tým, že si zamkne auto, avšak na pumpe, obklopený personálom málokto čaká, že z vedľajšieho auta vybehnú polonahé decká s pištoľami, ktoré ledva držia v rukách. Nuž, aj vďaka momentu prekvapenia sa prepadnutie podarilo. Možno aj vodičovi napadlo, že by s autom ušiel, no tankovanie v jeho prípade stále prebiehalo... Lúpežníkom to však nevadilo a z miesta činu odišli aj s tankovacou pištoľou zapojenou v hrdle nádrže.

Snáď niečo podobné nepostihne športovcov a návštevníkov, ktorí sa do Brazílie v nasledujúcom období chystajú na Olympíjske hry.

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo