2016-01-25 18:08:17
Motorkár za video dostal
Motorkár za video dostal 2 roky basy

VIDEO: Motorkár jazdil ako šialenec. Machroval videom z jazdy. Dostal 2 roky basy!

Jazdil na motorke zásadovo. Riadil sa zásadou, že čím viac predpisov poruší, tým viac bodov získa.

A to doslova, pretože v konečnom zúčtovaní sa mu body zrátali a stačilo to na dvojročnú dovolenku s plnou penziou s obmedzenými návštevami a vychádzkami.

Jazdec na motorke pochádzajúci z Británie si tak ako mnohí ďalší zaobstaral kameru upevniteľnú na helmu s tým, že bude nakrúcať svoju jazdu. Iní motorkári však túto „fičúru“ využívajú na to, aby v prípade nehody, či konfliktu na ceste mohli preukázať kto bol vinník a komu sa pozostalí môžu poďakovať ako v tomto prípade.

Lenže tento jazdec chcel svojimi videami dokázať viac. Chcel svojmu blízkemu i vzdialenejšiemu okoliu zdokumentovať svoje jazdecké schopnosti a reflektovať svoj postoj k rýchlostným obmedzeniam, či k dvojitej čiare.

Netrvalo však dlho a jeho video/videá uverejnené na sociálnych sieťach obdržali dosť „páčikov,“ aby sa ukázali aj tým, ktorí ho radšej vidieť nemali – príslušníkom britskej polície.

No a príslušníci britskej polície už dokázali, že nemajú problém konať iba na základe videa na sociálnej sieti. Video totiž obsahovalo dosť dôkazov na to, aby si policajti urobili presný obraz o jazdeckom štýle motorkára. Nemuseli si ani nič vymýšľať a predpokladať, iba záznam z jednej jeho jazdy stačil na poriadne problémy, nehovoriac o ďalších dôkazoch. A tak sa stalo, že z machrovania na sociálnych sieťach je odrazu dvojročný pobyt za mrežami. Dosť odstrašujúci príklad, čo poviete? Otázne však je, či odstraší jazdcov na motorkách od riskantnej jazdy, alebo ich iba odstraší od uverejňovania záznamov zo svojej jazdy na sociálnych sieťach... Polícia zostrih z videa pred pár dňami zverejnila.

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo