2016-01-23 16:40:00
Porsche 911 Turbo S
Porsche 911 Turbo S - karbónová karoséria
Zdroj: TopCar

Máte doma Porsche 911 niekde v stodole, lebo je pomalé?

Odľahčite ho. Menšia hmotnosť znamená vyššiu rýchlosť. Určite to platí pre zrýchlenie.

Každý (kilo)gram hmotnosti navyše auto spomaľuje. Riešením je ubrať na hmotnosti. Ale kde, keď športové autá sa už vyrábajú čo najľahšie?

Poznáme napríklad riešenie pre Porsche 911 Turbo S. Dá sa odľahčiť karbónom. Zdá sa vám, že je pochabé vylepšovať Porsche 911 Turbo alebo dokonca Turbo S? Myslíme si to tiež. No napriek tomu sa nájdu takí, ktorí chcú mať ešte lepšie to takmer dokonalé...

Nuž a práve pre nich (ktorá nevedia čo s peniazmi, lebo také vylepšovanie aj čosi stojí...) ponúka ruská spoločnosť Top Car veľmi zaujímavý spôsob. V prvom rade ako minúť naozaj obrovskú kopu peňazí. Môžu si na svoje auto dať aerobody kit typu 991 Stinger GTR. Je to prakticky skoro celá nová karoséria. Jej povrchové dielce sú vyrobené z karbónu.

Kompletný set obsahuje tridsať dielov. To znamená karbónové nárazníky, kapotu, blatníky, prahy, časti dverí alebo aj zadný spojler. Výsledkom je nielen upravený vzhľad auta, ale hlavne vysoká exkluzivita a najmä nižšia hmotnosť. Opakujem však, že na to budete potrebovať poriadny balík peňazí.

Zdroj: TopCar
Zdroj: TopCar

Samotný úpravca ju pre istotu ani nezverejňuje. No pre približnú predstavu sa možno odpichnúť od údaja, že za jednu staršiu úpravu, ktorá mala iba 24 nových častí, si v Top Care naúčtovali približne 40 800 eur. To prosím bola cena iba za dielce, bez montáže. Tá stojí 6500 eur a ďalších 6000 lakovanie. Spolu s ďalšími doplnkami to je vyše 15 000 eur.

Zdroj: TopCar
Zdroj: TopCar

Neodradilo vás to? Ak teda stále patríte medzi prípadných záujemcov, v Top Care vám ponúknu jednu z dvoch možností, ako získať Svoje Porsche 911 Turbo a Turbo S pokryté karbónom.  Takže buď pristavíte auto k niektorému z dílerov, alebo vám Top Car pošle tím svojich odborníkov. Tí sa už postarajú o prestavbu u vás doma. No rátajte s tým, im budete musieť uhradiť aj náklady na cestu, stravu a samozrejme ubytovanie. Ktovie, či sa vám v takom prípade prestavba nepredraží. Ale ak preferujete pohodlie, čert ber peniaze – budete to mať prakticky pod nosom a s možnosťou kontrolovať, ako sa vám odľahčuje. Vaše Porsche, a vaše konto, alebo peňaženka...

Jozef Vydra
ZDROJ: topcar.com

Komentáre k článku


Stream naživo