2016-01-11 13:59:18
Buick Avista Concept
Buick Avista Concept
Zdroj: Buick

Buick Avista je koncept, ktorý ukazuje, aký by mohol byť Opel Calibra

Americká značka Buick pripravuje veľký návrat. Pomôcť mu má aj koncept luxusného GT.

Už pred rokom sa Buick snažil ukázať, že chce zamierať nazad do extra triedy. Na medzinárodnom autosalóne v Detroite (NAIAS – North American Intenational Auto Show) predstavuje koncept luxusného GT Avista. Auto vyzerá veľmi dobre. Takto, alebo veľmi podobne by mohol vyzerať aj nový Opel Calibra postavený na rovnakom technickom základe.

Konceptu Buick Avista zdieľa platformu z nového Chevroletu Camaro. Avista má rázvor 2811 mm, čo je úplne rovnaká hodnota ako má práve nová generácia Camara. Buick to teda s autom daného typu myslí naozaj veľmi vážne.

Zdroj: Buick
Šanca na jeho výrobu je veľká. Zameranie auta je však celkom iné. Dokonca aj poháňacie ústrojenstvo. Ani interiér sa zrejme v takejto podobe nedočká sériovej výroby. Základné línie ale asi budú veľmi podobné, aj s niektorými prvkami výbavy, medzi ktoré má patriť napríklad aj head-up displej.

Zdroj: Buick
Zdroj: Buick

Pod kapotou konceptu Buick Avista je trojlitrový šesťvalcový motor preplňovaný dvoma turbodúchadlami s výkonom 294 kW (400 k). Poháňané sú však zadné kolesá. Dizajnovou zaujímavosťou je napríklad absencia B stĺpika. Ak popustíme uzdu fantázii, to by mohlo znamenať, že čisto teoreticky by sa z tejto karosérie mohol relatívne ľahko vyrobiť aj kabriolet. V rámci koncernu však európsky Opel chce postaviť budúci koncept športového auta na základe novej Astry s pohonom predných kolies. Ako to bude naozaj, uvidíme.

Zdroj: Buick
Zdroj: Buick

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo