2016-01-10 15:20:00
Kamiónom zbúrala most
Kamiónom zbúrala most
Zdroj: Orange County Indiana Law Enforcement

Ešte jej ani nezaschol atrament vo vodičáku a už zdemolovala most...

Novopečená vodička kamiónu „zabudla“, že most, cez ktorý bežne jazdí, nie je pre kamióny

V meste Paoli v americkom štáte Indiana zle zišla 23-ročná vodička trucku Mary Lambrightová so svojím Volvom z kruhového objazdu. Nevošla sa potom s kamiónom na most s limitom nosnosti iba pre osobné autá. Pritom po tomto moste bežne a často jazdievala  svojím osobným automobilom. Aj keď videla značku s obmedzením v metrických hodnotách, vraj si ju nevedela rýchlo prerátať. Kamión bol na most príliš ťažký a vysoký. Mary Lambrightová mala v čase nehody vodičský preukaz na nákladné vozidlá ešte len tri týždne.

Miestnej polícii tvrdila, že sa chcela na najbližšom mieste otočiť a vrátiť sa späť na kruhový objazd, namiesto toho ju úzke ulice mesta zaviedli až pred starý železný most so zákazom vjazdu vozidiel ťažších ako šesť ton. Jej kamión bol pritom plne naložený paletami s balenou vodou. Neskôr sa priznala, že most dobre poznala, pretože cezeň často jazdila svojím osobným autom a dobre vedela o váhovom obmedzení. Lenže sa nechcela vracať.

Hmotnosť svojho kamióna vraj nedokázala previesť z libier na tony, sami policajti ju neskôr odhadovali na 30 ton. Mary vraj vedela, že jej truck váži 43 tisíc libier (19,5 tony), na značke je však napísané 6 ton (13 tisíc libier). Pritom jej kamión má minimálne dvanásť ton, čo už je dvojnásobok nosnosti mosta v Paoli. V Európe je maximálna povolená hmotnosť súpravy 48 ton, v USA je to 80-tisíc libier, čiže 36 ton.

Zdroj: Orange County Indiana Law Enforcement
Zdroj: Orange County Indiana Law Enforcement

Kamión samotný pritom nebol len príliš ťažký, ale nanešťastie pre Lambrightovú aj príliš vysoký. Hneď pri nájazde na most došlo najprv k poškodeniu návesu a chvíľu potom skolabovala aj samotná konštrukcia mosta. Vodičke sa podarilo spoločne so svojou sesternicou z auta dostať včas a bez akéhokoľvek zranenia. Napriek tomuto incidentu je vraj v súčasnosti stále zamestnancom firmy Louisville Logistics v štáte Kentucky. O osude mosta sa správa nezmieňuje... Dúfajme, že ho opravia.

Zdroj: Orange County Indiana Law Enforcement

Jozef Vydra
ZDROJ: Orange County Indiana Law Enforcement

Komentáre k článku


Stream naživo