2016-01-02 05:00:00
Top Gear car
Top Gear car
Zdroj: Carbuzz

Auto za rozumnú cenu z televíznej šou Top Gear predali. Neuveríte za koľko!

Vauxhall/Opel Astra predchádzajúcej generácie zmenil majiteľa. Ten za jazdené auto zaplatil peknú sumu.

Éra televíznej šou, ktorú preslávila štvorica hviezd na čele s (u)hlavným moderátorom Jeremym Clarksonom, jeho kolegami Jamesom Mayom a Richardom Hammondom a maskovaným Stigom definitívne končí. Nastal tak čas na rozpredaj nepotrebných súčastí.

Jednou z nich je aj známe auto za rozumnú cenu – reasonable priced car. V tomto konkrétnom prípade ide o Vauxhall/Opel Astra predchádzajúcej generácie s benzínovým prepĺňaným motorom 1,4 Turbo. Automobil tak ako viaceré pred ním – napr. Kia Cee´d, slúžil svetovým a britským celebritám k súťažení na okruhu magazínu Top Gear.

Automobil pred jazdením na okruhu dostal základné pretekárske úpravy vrátane deaktivácie airbagov a prirobenia pretekárskej klietky.

Táto konkrétna červená Astra poslúžila takým hviezdam ako Will Smith, či Hugh Jackman. Zhruba pred týždňom sa dostala do aukcie na eBay. Finálna suma, za ktorú ju šťastlivec vydražil bola 17 800 libier, teda 24 252,- eur. Automobil síce mal najazdených „len“ 2908 míľ, ale veľkú časť z nich vodiči najazdili na okruhu. Auto priveľmi nešetrili a dostalo poriadne do nosa.

Na druhú stranu si môže hrdý vlastník, dnes už zberateľ povedať, že má auto, v ktorom sedelo viacero veľkých hviezd. A určite si na ňom ešte aj niečo odjazdí. Výhodná kúpa, no nie?  

jh
ZDROJ: Carbuzz

Komentáre k článku


Stream naživo