2016-01-01 16:20:00
Najhlúpejšia nehoda roku?
Najhlúpejšia nehoda roku?

VIDEO: Zabudol na čo má volant? Toto je najhlúpejšia nehoda roku 2015!

Áno, aj nehoda môže byť hlúpa. Keď sa spoji hlúposť vodičov a nečinný správca cesty, vznikne veľmi hlúpa nehoda.

Video pochádzajúce s najväčšou pravdepodobnosťou z Ruska je jedným z tých, ktoré normálny, zdravo uvažujúci človek pochopí s ťažkosťami. Pretože nájsť dôvod takéhoto konania bez toho, aby ste aspoň jedného z aktérov nehody nazvali hlupákom bude naozaj náročné.

Všetko sa to začalo horšie viditeľným, ba až zmätočným značením na väčšej križovatke. Jeden z odbočovacích pruhov nebol zreteľne vyznačený, respektíve nebolo jasné v ktorom smere je daný pruh. Biela reflexná farba už dlho potrebovala nový náter. Najvýraznejšie vodorovné značenie bolo na hranici medzi odbočovacím ľavým pruhom a priebežným/odbočovacím pruhom v strede. To mohlo z pohľadu vodiča v opačnom smere vyzerať ako čiara rozdelujúca jednotlivé smery jazdy. Tak vznikla živná pôda pre nehodu, ktorej bolo možné poľahky zabrániť.

Vodič menšieho osobného vozidla značky Hyundai križovatku pravdepodobne nepoznal a pri odbočovaní sa zaradil do stredného pruhu. Myslel si, že ide v ľavom pruhu, avšak namiesto toho šiel v protismere. Oproti nemu sa ku križovatke približovalo vozidlo vyššej stavby, z ktorého kamery pochádza toto video. Vodič auta pred sebou uvidel protiidúce vozidlo, spomalil až zastal, avšak nehode nezabránil.

Vodiči mali množstvo času uhnúť sa jeden druhému, ak videli, že ten druhý sa uhnúť nemieni. Vodič s palubnou kamerou síce zastal, vodič menšieho osobného auta nie. Doslova šiel akoby zabudol na čo má volant. 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo