2015-12-24 13:56:29
Najrýchlejšie autá pre darčeky
Najrýchlejšie autá pre darčeky

Želáme vám šťastné a veselé Vianoce... a kto vám prinesie darčeky?

Malé deti sa na Vianoce tešia, no rodičia majú neraz hrôzu – či sa všetko stihne načas.

V dnešnej uponáhľanej dobe by sme neraz potrebovali Šinkanzen, alebo nejaké superšportové auto s maximálkou nad 300 km/h, aby sme všetko stihli načas. Tento pocit poznáme dôverne všetci. A hoci máme tento rok Vianoce bez snehu a rýchle auto by sa (občas) hodilo, je to niekedy viac oštara, ako radosť. Veď len rozbehnutie a zabrzdenie trvá nejaký čas a cesty tiež nie sú prázdne.

Rýchle auto nemusí byť vždy výhra, no na doručovanie vianočných zásielok by sa hodilo. Vlastne niekedy by to mohlo byť aj štýlové auto, inokedy zasa veľké kombi s obrovským batožinovým priestorom. A inokedy...

Viete čo: Skúsme si predstaviť pár áut, ktoré by sa hodili Santa Clausovi, Mikulášovi, či Ježiškovi – záleží od toho, kto vám nosí darčeky. Áno, viem, že Vianoce nie sú v prvom rade o darčekoch. Od istého veku mám radšej, keď darčeky dávam, ako ich dostávam. Teší ma radosť a prekvapenie tých ostatných. Ale na druhej strane - kto by sa nepotešil aspoň z maličkosti. Je to jasný znak, že niekto na myslí aj na vás. Dostať hoci aj tú maličkosť až po Vianociach je však dosť veľké faux pas, či ako sa hovorí u nás „ fó pa...“ Verím, že blízki na vás nezabudli, len... možno objednali neskoro, alebo sa niečo „zmršilo“ pri doručení. Dôvodov môže byť veľa. No nech sú akékoľvek, poďme sa pozrieť, čo by pomohlo „doručovateľom“ vianočných darčekov, aby stihli byť pod stromčekom včas.

Aby sa nikto nenahneval, skúsime to podľa abecedy:

Napríklad také BMW radu 3. Klasika, ktorá sa hodí pre dobrého šoféra to spomínaných „darcov“ darčekov, lebo je to auto vhodné hlavne na drift. Alebo Dodve Viper – to je auto vhodné hlavne pre Ameriku, lebo si viete predstaviť, že keby Santa „odstavil“ svojich sobov, čím iným by prišiel?

Táto istá otázka sa môže dať aj na našej strane oceánu, v takom Maranelle by sa darčeky asi tiež nemali doručovať ničím iným ako Ferrari FF. No a keby chcel byť napríklad Santa celkom „in“, tak by to mohol skúsiť aj na Fiate 500. Je celkom jedno, či pôvodnom, alebo najnovšom, dokonca na verzii X – aspoň by sa zmestilo tých darčekov viac...

Nafta je v poslednom čase pomerne lacná, najlacnejšia za posledných 6 rokov – nuž by si Mikuláš mohol pozvať na pomoc aj západnú techniku v podobe modelu Hummer H1. A keby chcel, aby ho bolo počuť pomerne zďaleka a ešte ďalej, nemôže sa posadiť do ničoho iného, ako je Lamborghini Aventador, alebo nejaký podobný „rozzúrenec“...

Máte pocit, že hlavne pre technicky zameraných čakateľov na darčeky je dostačujúce Lego? Nuž, prečo nie, ale je to štýlovejšie, keď prifrčí na superšportovom McLaren MP4-12 C. Už len ten názov vyvoláva u fanúšikov zimomriavky... To sa pri týchto teplotách, ktoré panujú v plusových hodnotách, celkom hodí. Alebo ste priaznivcom klasiky, ozajstnej klasiky – darčeky môže priviezť aj Mini Cooper S – veď vyhralo aj Rallye Monte Carlo.

Najvýkonnejšia kategória automobilových súťaží – WRC má svoje legendy. Medzi ne neodmysliteľne patrí aj Mitsubishi Lancer Evolution. Evo má svojský charakter a je perfektným „taxíkom“ na rýchle doručenie darčekovej zásielky. Jeho sparingpartnerom je tiež poriadne silný stroj – Nissan GT-R, ktorý by určite na svoju jazdu neodmietol ani Ježiško.

A keď sme sa dostali do krajiny vychádzajúceho slnka, odtiaľ pochádza aj Toyota Corolla a jej model AE86 sa tiež hodí na zábavné driftovanie, ktoré sa vraj tiež v Japonsku „nosí“ pri doručovaní darčekov a to sa môže páčiť obdarovaným, aj tým, čo dokážu auto takto ovládať.  No a nezabudnime ani na posledného zástupcu z tejto ostrovnej krajiny – Toyota Hilux je zatiaľ jediné auto, ktoré sa dostalo až na Severný pól – takže Santa Clausovi vlastne prešlo cez obývačku až na najsevernejší bod našej Zeme.

No a dostali sme sa takmer na záver – k rýchlym strojom pre expres dodávku darčeka na poslednú chvíľu môžeme zaradiť buď rýchly VW Golf R32, ktorý však má menší kufor, alebo VW, ale Chrobák. Ten má ešte menší kufor, ale je to prípad väčšej istoty, hoci zasa dlhšie trvajúcej dodávky, lebo dokáže na zapriahnutých saniach odviezť viac, ako by ste čakali.

No a sme celkom na konci výberu: Volvo, alebo Volvo. Dilema? Nie, paráda! Takže buď kombík 960, ktorý má v zadnej často doslova jaskyňu na množstvo darčekov, alebo starší, ale o to štýlovejší model Amazon. Ten sa totiž absolútne hodí k naturelu Santu a jeho obstarožný výzor (koho teraz..?) sa určite hodí k vzhľadu toho druhého...

Komentáre k článku


Stream naživo