2015-11-30 15:10:00
Gordon a LaFerrari
Gordon a LaFerrari

VIDEO: Byť (dobrým) kuchárom sa oplatí! Tento jazdí na LaFerrari!

Byť naozaj dobrým kuchárom s podnikateľským duchom sa oplatí. Potom si môžete kúpiť LaFerrari.

Takže deti a školáci, šup-šup za mamou do kuchyne priučiť sa kuchárskemu umeniu. Učiť sa viac netreba, kuchári sú bohatí. Akurát nie všetci. Najmä slovenské deti by sa týmto článkom nemali nechať zmiasť. Verte, že je lepšie učiť sa ako drieť v kuchyni u slovenského podnikateľa za pár na čierno zarobených eur... Lenže nie všade je taká zlá situácia a keď je kuchár šikovný, má šancu pekne si zarobiť.

Ferrari LaFerrari je jedno z troch najrýchlejších áut súčasnosti. Spolu s Mclarenom P1 a Porsche 918 Spyder tvorí La Ferrari trojlístok toho najlepšieho čo si možno aktuálne kúpiť. Hyperšport, ktorý je prvým hybridným Ferrari spája to najlepšie čo automobilka má v oblasti atmosférických športových motorov s novou technológiou prídavného elektromotora.

LaFerrari skrýva pod zadným oknom motor V12 s objemom 6,3 litra s výkonom 588 kW (800 k), ktorému pomáha Hy-KERS jednotka s výkonom 120 kW (160 k). Vďaka tomu je výkon LaFerrari až 708 kW (950 k) a krútiaci moment 900 Nm. Vozidlo má poháňanú výhradne zadnú nápravu a o prenos výkonu sa stará 7-stupňová dvojspojková prevodovka. Automobil má maximálnu rýchlosť 350 km/h a z 0 na 200 km/h zrýchli za menej než 7 sekúnd. Celková cena presahuje 1 milión dolárov.

A práve toto auto si kúpil jeden z najúspešnejších kuchárov na svete. Šéfkuchár Gordon Ramsay, ktorý sa preslávil rôznymi televíznymi reality show, kde najmä kričal a nadával (ale spravodlivo) je predovšetkým prvotriedny kuchár ovenčený troma Michelinskými hviezdičkami a vlastní menšiu sieť luxusných reštaurácií, ktoré majú celkovo 14 hviezdičiek. Vďaka svojim televíznym a podnikateľským aktivitám zabezpečil svoje tri dcéry a jedného syna na celý život. Avšak i sám sebe dopraje to najlepšie. Konkrétne sa pridal k množstvu známych osobností, ktoré samých seba obdarili modelom LaFerrari. Vybral si ho v sivej metalíze a treba uznať, že urobil dobre. Auto vyzerá skutočne mimoriadne a síce sa hovorí, že Ferrari musí byť červené, červená je pre LaFerrari už tak trošku klišé.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo