2015-11-19 11:30:00
Rozobratý Mercedes CLS
Rozobratý Mercedes CLS
Zdroj: autojunk.nl

Zlodeji sa nezastavia pred ničím, iba pred stenou...

Neexistuje nič, čo sa nedá ukradnúť. Žiaľ pri autách to platí ešte výraznejšie.

Vraj iba to, čo je zabetónované, alebo privarené, odolá. Hej. Viac, alebo menej dlho. Hoci si do auta namontujete akýkoľvek zabezpečovací systém – ak „niet vyhnutia“ a zlodeji chcú práve to vaše auto, pomôže jeho odtiahnutie. Krádeže áut tak bohužiaľ nie sú ničím mimoriadnym. No to, čo predviedli zlodeji v Holandsku, sa predsa len tak často nevidí.

„Okradnutie“ auta je už trocha iný level. Majiteľ si našiel svoj Mercedes CLS „očesaný“ od všetkého, kam zlodeji dočiahli. Odmontovali prakticky všetko, čo sa len dalo. Toto riešenie nebýva časté a je to naozaj pomerne kuriózna vec. Kradnutie áut na náhradné dielce je celkom bežná vec, no kradnutie priamo dielcov z auta, to sa tak často nevidí.

Dopadlo to tak, že okrem ukradnutých svetiel a kolies (čo sa občas stáva), tentoraz „dostali nohy“ aj ďalšie dielce auta. Za obeť padli aj ľavé predné i zadné dvere, veko batožinového priestoru a predný nárazník. Je to o to kurióznejšie, že okradnutým autom je Mercedes CLS. Teda luxusné auto, ktoré sa nepredáva na kvantá. Skôr by sme boli ochotní uveriť, že v našich podmienkach by zmizol asi celý Mercedes.

Fotky však pochádzajú z Holandska, kde sa autá s trojcípou hviezdou vôbec nevyskytujú v štatistikách top 10 kradnutých áut. Ani v tomto prípade nemožno hovoriť o krádeži auta samotného. Veď ostalo na mieste, akurát prišlo o všetko, čo sa dalo odskrutkovať...

Zdroj: autojunk.nl
Zdroj: autojunk.nl

Možno potrebovali zlodeji práve tie časti auta, na ktoré sa zamerali. Možno by si boli „požičali“ aj pravé dvere a kolesá. Auto však stálo pravou stranou pomerne blízko pri  budove. Nebol tam manipulačný priestor. Kuriózne na tomto prípade je, že auto neodtiahli niekde do garáže, aby ho tam v pokoji rozmontovali. Všetko čo zmizlo vraj vzali majiteľovi v noci pred domom. Riskovali tým, že ich niekto odhalí. Určite viac, ako keby auto naložili a odišli s ním. Oni to však urobili po svojom a ukradli iba to, čo bolo ľahko dostupné. Keď už vzali dvere, z interiéru zmizol aj volant s airbagom.

Zdroj: autojunk.nl
Zdroj: autojunk.nl


Majiteľ vozidla zverejnil fotografie a ponúka odmenu 5 000 Eur pre toho, komu takéto dielce niekto ponúkne. Ktovie, kam súčiastky putovali, možno išlo o cielenú krádež na objednávku. Možno to bola nejaká pomsta a možno sa len zlodeji chopili šance a vyťažili z nej čo najviac. Ak by sa predsa len objavili dielce aj u nás, zlodeji asi rátajú s tým, že ponúknuť ich na východ od Holandska to môže byť bezpečnejšie. Ak si chcete zarobiť a viete o ich existencii, na zdrojovej stránke je uverejnený telefonický kontakt. na majiteľa vozidla, ktorému zatiaľ zostali iba oči pre plač. Je v situácii, že vlastne má auto, ale aj ho nemá...

Jozef Vydra
ZDROJ: autojunk.nl

Komentáre k článku


Stream naživo