2015-11-03 04:00:00
Škoda Yeti po totálnej
Škoda Yeti po totálnej rekonštrukcii
Zdroj: autobotanik.livejournal.com

Škoda Yeti bola po nehode na odpis, Rusi ju vzkriesili

Tak ako aj iné autá, ktoré sa „po oprave“ predávajú ako takmer nové, na prvý pohľad úplne bezchybné.

Čo sa skrýva pod kabátom niektorých áut, by ste radšej ani nemali vedieť – a vidieť. Ale hlavne by ste také autá nemali kupovať. Ako však rozoznať, že na pohľad skvelo vyzerajúce auto bolo pred časom nepojazdným vrakom? Nuž... ťažko.

Nie je to tak dávno, čo sme vám ukazovali fotogalériu renovácie totálne zničenej Škody Octavia. Podobný osud stretol aj Škodu Yeti. Umeniu ruských automechanikov skladáme poctu. No na druhej strane chceme vystríhať – nekupujte podozrivo lacné autá. Aj na našom území sa môžu objaviť podobne „opravené“, ako dokumentujeme na príklade tejto Škody  Yeti.

V jej prípade však nemožno veľmi hovoriť o nejakej nekalej záležitosti. Dostala svoj nový život ako vďaku majiteľky za to, že jej doslova zachránila život po zrážke s kamiónom. Hoci sa to podľa fotografií nezdá, posádke sa naozaj nestalo nič vážne. Aj keď od rozpučenia kamiónom chýbali iba centimetre.

Zdroj: autobotanik.livejournal.com
Zdroj: autobotanik.livejournal.com

U nás by zrejme auto už dávno putovalo na vrakovisko. V Rusku si našlo cestu do dielne, kde ho opravili. Teda, aby sme boli presní, mechanici doslova postavili Škodu Yeti nanovo. Bolo to dlhé a náročné, veď iba zháňanie všetkých nových častí karosérie, ktoré sa nedali opraviť, trvalo mesiac.

Nasledovala totálna demontáž úplne všetkého z karosérie, potom jej vyrovnávanie na rovnacej stolici. Pre ľavú stranu auta nepomohlo ani to a museli vymeniť prakticky skoro celú ľavú stranu. K slovu prišli brúsky, zváračky, kladivá a veľa, veľa práce. Pýtate sa, či sa to vôbec oplatilo? Nevieme, ale „nostalgia je sviňa“ a v tomto prípade majiteľka chcela, aby jej auto pripomínalo situáciu pred nehodou. Asi aby zahnala zlé spomienky na „karambol“ s kamiónom.

Zdroj: autobotanik.livejournal.com
Zdroj: autobotanik.livejournal.com

Ako sa to všetko podarilo, si môžete pozrieť v rozsiahlej fotogalérii, alebo aj na videu. Hoci sú oba zdroje už dávnejšieho dátumu, čo sa kvality vykonanej práce týka, naozaj treba uznať, že to v tom Rusku podaktorí naozaj vedia sakramentsky dobre a rovnako ako spomínaná Octavia vyzerá aj Škoda Yeti po oprave až nebezpečne dobre.

Berte preto zverejnené obrázky ako varovanie, že to vaše vyhliadnuté auto v autobazáre, ktré vyzerá až podozrivo „nové“, môže byť pasca. Ono totiž môže byť síce z viacerých zvyškov áut veľmi dobre poskladaný, ale predsa len vrak „repasovaný“ vrak. Ten sa na ceste nemôže správať štandardne ani počas jazdy a už vôbec nie pri nehode. Ale to vám asi nemusíme vysvetľovať.

Jozef Vydra
ZDROJ: autobotanik.livejournal.com

Komentáre k článku


Stream naživo