2015-10-20 09:00:00
Tuning z lepenky
Tuning z lepenky - ilustračné foto
Zdroj: Max Siedentopf

Umelec vyvádza na uliciach, dekoruje autá svojráznym „tuningom“

Keby ste sa ráno prebudili a našli auto „skrášlené“ výtvormi insitného umenia, čo by ste si asi pomysleli?

Tuning z lepenky, ktorý nerobili pseudopretekári, ale umelec – takéto zistenie je pre mnohých ľudí príliš silná káva. Dokonca upodozrievajú nekonformného umelca z poruchy, ktorá patrí do odbornej starostlivosti personálu v bielych plášťoch...

Ak by ste bývali v Amsterdame, nebezpečenstvo „získania“ netradičnej výzdoby prudko rastie. Namiesto auta poškodeného vandalmi  napríklad v podobe prepichnutých pneumatík, či karosérie poškriabanej po celom obvode je to lepenka. Vyčíňa tam s ňou tamojší umelec Max Siedentopf. Vo svojom najnovšom projekte surfuje po nociach Amsterdamom s kartónom a lepenkou v ruke a upravuje náhodne zaparkované autá. Potom výsledok zveční a fotografie vystavuje (alebo sa nimi vystatuje?...) na svojej stránke.

Max vysvetľuje, že jeho projekt je odrazom dnešného trendu. Teda že sa každý snaží odlíšiť a individualizovať všetko, čo vlastní. Podľa neho žijeme v dobe, v ktorej individualita, vyjadrenie seba samotného aj spoločenský status sú všetkým.

Zdroj: Max Siedentopf
Zdroj: Max Siedentopf

No, čo poviete? Asi by ste hnali Maxa Siedentopfa krátkou cestou do horúcich pekiel. Alebo sa vám jeho „umenie“, ktorým predvádza svoje individuálne cítenie na jednotlivých autách, páči?

Jozef Vydra
ZDROJ: maxsiedentopf.com

Komentáre k článku


Stream naživo