2015-10-22 15:55:00
Renault SUV segment D
Renault SUV segment D
Zdroj: carscoops.com

FOTO: Renault chystá nástupcu modelu Koleos. Bude ako brat Nissanu X-Trail

Renault sa pustil do boja so všetkými segmentmi a chrlí jeden model za druhým. Ďalší pán na holenie bude veľké SUV.

SUV v segmente D už očakávame dlhšie, teraz si ho môžete pozrieť. Pravda v maskovaní s viacerými falošnými krivkami. Avšak podstata zostáva rovnaká. Model bude na míle vzdialený od veľkého SUV s názvom Koleos, ktorý v podstate nahrádza. Bude mať omnoho bližšie k modelu X-Trail, keďže spolu s ďalšími modelmi vrátane nového modelu Espace, či Talisman stojí na tej istej platforme koncernu Renault-Nissan.

Zatiaľ čo rozmerovo bude pripomínať X-Trail od Nissanu, i keď sa očakáva, že bude ešte o niečo väčší (čo badať aj na obrázkoch), dizajn bude bližšie k Renaultu Kadjar, resp. Talisman. Z fotografií dobre maskovaného auta aj tak vidieť, že auto bude mať ostrejšie krivky a bude vyzerať dospelejšie ako veselý Kadjar. Najmä maska bude mať blízko k Talismanu.

Príchodom nového modelu, ktorého meno ešte nie je oficiálne známe sa počet crossoverov, resp. „SUV“ automobilky Renault dostane na číslo 3. Od Capturu, cez Kadjar až k novinke bez mena.

Podkapotou automobilu nemožno očakávať žiadne závratné zmeny. Tak ako pre X-Trail, Talisman a Espace bude najdôležitejšou motorizáciou 1,6 litrový naftový motor dCi, a to pravdepodobne aj vo verzii bi-turbo. Práve s naftovým agregátom bude spojený pohon všetkých štyroch kolies. Zmeny v porovnaní s X-Trailom budú jednoznačne pri prevodovke, kde Renault uprednostňuje nové dvojspojky tak ako pri budúcom spoločníkovi v segmente D – Talisman, zatiaľ čo Nissan zostáva verný svojim CVT-čkam X-Tronic. S naftovými motormi očakávame spojenie šesťstupňových manuálnych alebo 6-stupňových automatických EDC prevodoviek. Benzínový zástupca (azda jediný) s objemom 1,6 litra (Energy) prepĺňaný turbodúchadlom bude možno i s manuálom, no hlavne so 7-stupňovou dvojspojkou tak ako to bude pri Talismane. Práve „jednašestka“ sa môže objaviť v dvoch výkonnostných verziách. Podkapotu môže zavítať aj motor 1,5 dCi ako základná naftová motorizácia.

jh
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo