2015-09-06 04:35:00

VIDEO: Takto môžete dopadnúť, ak v aute uniká plyn. Mladíci skončili v plameňoch!

V aute unikal plyn, jeden z posádky si chcel zapáliť cigaretu. Všetci traja skončili v plameňoch.

Únik plynu v domácnosti je častou príčinou požiarov, výbuchov, zranení a dokonca aj smrti. Najčastejšie je únik plynu spojený s neodbornou činnosťou s plynovými zariadeniami, najmä s plynovými varičmi.

Keďže je únik plynu v uzavretých priestoroch nebezpečný, a plyn samotný nemožno cítiť ani vidieť, dodáva sa mu špecifický zápach – odorant. Na to, aby prišlo k výbuchu treba nielen vysokú koncentráciu plynu, ale v prvom rade otvorený oheň.

Všetky tri faktory, teda vysoká koncentrácia, uzavretý priestor a otvorený oheň boli pri tomto výbuchu splnené. Na prvý pohľad sa môže zdať, že do kabíny unikal plyn z plynovej nádrže, no je pravdepodobné, že išlo o iný zdroj a plynnú horľavú látku (informácie sú rozporuplné). Mladíci tvrdili, že išlo o vysokú koncentráciu "rajského plynu" (oxid dusný - N2O), ktorý síce nie je priamo horľavý, no môže spôsobiť výbuch/požiar. Ak to bol rajský plyn, nie je jasné, či ho mladíci využívali na priamu "zábavu" alebo sprostredkovanú cez motor a vyšší výkon (skôr prvá možnosť). Asi táto plynná látka spôsobila to, čo uvidíte na videu. Nech to bol akýkoľvek plyn, isté je, že nadmerná koncentrácia horľavej látky v uzavretom priestore môže mať takéto ale aj horšie následky.

Pritom mladík s cigaretou tvrdil, že pri nastupovaní do vozidla cítil zvláštny zápach, ale nevenoval mu veľkú pozornosť. Zapálil si cigaretu a dôsledok jeho konania môžete vidieť a počuť na tomto desivom videu. Podľa našich informácii mladíci incident prežili. Jeden z nich mal popáleniny na cca 6 % tela.

Incident sa odohral v Saudskej Arábii.

PS: Skutočnosť, že plamene pohltitili ich hlavy asi súvisí s množstvom tužidla, či gélu na ich vlasoch... To môže byť zároveň dôvod prečo im zápach v aute neprišiel zvláštny. Cez všetky tužidlá a voňavky toho veľa cítiť nemohli...

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo