2015-08-16 04:15:00
Kahn Flying Huntsman Defender
Kahn Flying Huntsman Defender 6x6
Zdroj: Kahn

Land Rover Defender 6x6 je britská obluda s výkonom 500 koní!

Mercedes G63 AMG 6x6 má nového konkurenta. Je ním tento šialený Defender 6x6 od Kahna.

Vozidlo s pohonom na všetkých šesť kolies ste prvý raz mohli vidieť na autosalóne v Ženeve toho roku. Hrdý úpravca britských áut skrátka nemohol zniesť že nemecký Mercedes G AMG 6x6 je jediná luxusná osobná šesťkolesová obluda na trhu. Vyhlásil teda boj a toto je výsledok.

Šialenosť zvaná Flying Huntsman 6x6 je britskou odpoveďou na nemeckého obra. Samozrejme, tak ako Nemci, aj Briti si na stvorenie obludy zvolili svojho terénno-historického miláčika.

Rozdiel je azda len v tom, že zatiaľ čo Mercedes G 6x6 je sériové auto, Defender 6x6 Flying Huntsman (lietajúci lovec) je (zatiaľ) jediný na svete. Takže netešte sa. Tieto beštie sa v Nitre robiť nebudú... Práve za túto jedinečnosť si chce nechať úpravca Kahn nechať zaplatiť. Práve totiž oznámil cenu svojho monštra. Pod označením Prototype Mission 1 predáva upraveného Defendera za vyvolávaciu cenu 279-tisíc eur.

Že je to veľa? Nuž, ale viete, za svojich 280-tisíc dostanete kusisko ručne robeného (upraveného) auta s poriadne červeným koženým interiérom s exkluzívnymi sedadlami, materiálmi... Skrátka so všetkým, čo Kahn do skromného Defendera dokáže natlačiť.

Pochopiteľne si nikto auto nekupuje preto, ako luxusný je jeho interiér. Na to si aj milionári kupujú obývačku. To podstatné je pochopiteľne Podkapotou. Okrem stáleho pohonu všetkých šiestich kolies je zaujímavá aj pohonná jednotka. Podkapotou sa už nenachádza 2,2 litrový naftový motor, ale 6,2 litrová V8 od General Motors, ktorá v tomto prípade dosahuje maximálny výkon približne 500 koní. G63 AMG 6x6 má 544 koní. To len preto, ak ste si už svoju šesťkolku kúpili a báli sa, že nejaký Defender zvládne viac...

jh
ZDROJ: Kahn

Komentáre k článku


Stream naživo