2015-08-14 11:00:00
Nehoda cyklistov počas Tour
Nehoda cyklistov počas Tour of Utah

VIDEO: Môže nehoda zachrániť život? Fanúšikovia cyklistiky myslia, že áno

Otázka, ktorú ste si možno ešte nikdy nepoložili v sebe skrýva dilemu. Môže byť nehoda dobrá?

Nuž, záleží na okolnostiach. V prípade ak napríklad cyklista padne z bicykla tesne pred roklinou, pár škrabancov je určite lepších ako voľný pád z výšky niekoľko desiatok metrov do skalnatej rokliny.

Lenže v tomto prípade nešlo o pár škrabancov. Nehoda, ktorú si môžete pozrieť na videu nižšie znamenala pre profesionálneho cyklistu nielen odreniny, ale aj poškodenie krčnej chrbtice a zlomeniny. Cyklista Matt Brammeier jazdiaci za tím MTN-Qhubeka počas pretekov Tour of Utah v USA totiž nezvládol ostrú zákrutu na horskom priesmyku, neubrzdil a vrazil v rýchlosti do sprievodného vozidla Porsche Panamera.

 Diváci a fanúšikovia cyklistiky, ktorí nehodu videli na živo tvrdia, že ešte dobre obišiel. Ak by totiž nevrazil do Porsche a nedolámal si na ňom kosti, skončil by v hlbokej priekope kde by ho čakal iba dlhý pád medzi stromy a skaly.

Nehoda sa odohrala na jednom z „vracákov“ na Guardman Pass neďaleko Salt Lake City (cez kopce). Brammeier podcenil zákrutu, ktorá ho čakala a brzdil príliš neskoro. V zákrute vrazil do sprievodného auta a zostal ležať na ceste. Situácia sa opakovala pri ďalších dvoch cyklistoch. Tí vrazili do sprievodného motocykla. Dozaista boli nehody chybou aj cyklistov, no zdá sa nám, že sprievodné motorky a vozidlá mohli k veci pristupovať profesionálnejšie.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo