2015-08-06 12:00:00
Shirley Veine a jej
Shirley Veine a jej Corvette
Zdroj: Gogrannygo FB

VIDEO: Babka má 82 rokov, žltú Corvette a na radare rýchlosť 275 km/h!

Z takéhoto úkazu by sánka padla aj našim dopravným policajtom. Babina sa nekašle a prekonáva vlastné rekordy.

Asi poznáte vo svojom okolí nejakého osemdesiatnika, nie (i keď aj to je u nás pomerne dosť veľká rarita). Ale jazdí ešte autom? Motoristi po osemdesiatke, najmä v našich končinách, kľúče od auta stratili odovzdali mladším a sedadlo vodiča vymenili buď za sedadlo spolujazdca alebo sedadlo v hromadnej doprave.

Pravda je taká, že máloktorý osemdesiatnik u nás je držiteľom auta, obzvlášť nejakého hodnotnejšieho. Lenže na západe, či v Amerike sa takí nájdu. A jedným s nich je aj osemdesiatdvaročná babička Shirley Veine známa pod prezývkou „GoGrannyGo“ (ideš babi, ideš!). Na staré kolená sa pred pár rokmi spolu s manželom stala vlastníčkou žltej Corvette Z06 s mohutným osemvalcom Podkapotou. Ten má objem 7,0 litra a maximálny výkon 376 kW (505 k).

Už minimálne druhý rok sa Shirley zúčastňuje pretekov Sun Valley Road Rally, kde sa stará o poriadny rozruch. So svojou Corvette sa na jednej z častí rely snaží prekonať vlastné rekordy. Minulý rok jej radar odmeral rýchlosť 166 MPH (267 km/h). Toho roku sa pokúsila zájsť úsek ešte rýchlejšie a podarilo sa jej to. Jej osobný rekord je 171 MPH (275 km/h) a to rozhodne nie je málo. Mnohí z nás toľko ešte v živote nešli a úprimne môžeme dúfať, že ani nikdy nepôjdu. Najmä ak by sa o rýchlostný rekord pokúšali na cestách otvorených pre verejnosť...

Babine však slúži na česť, že v bežnom živote rýchlosť (príliš) neprekračuje a rýchlu jazdu si užíva iba na rely. A nielen to, svoje jazdenie využíva na pomoc mladým v komunite prostredníctvom zbierky peňazí a ďalších aktivít.

Frfľoši síce budú namietať, že dupnúť na plyn v silnom aute dokáže každý, no odvážiť sa na to a udržať auto pod kontrolou vo veku 82 rokov, to už každý nezvládne. A to pritom, ako stihla poznamenať, mala silný protivietor :).

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo