2015-07-28 11:57:13
Takto si majiteľ prebral
Takto si majiteľ prebral svoju novú Mazdu MX-5...
Zdroj: Tom Bush Mazda

Mať kamaráta, je na nezaplatenie, ak ním je automobilka.... wóów, to čo je?!

Ak by vám nabúrali auto pár kilometrov po výjazde z predajne, čo by ste urobili?

Niekto by sa asi zbláznil, iný by zinfarktoval a čo vy? Ak nie ste dieťa šťasteny, potom je to na zúfanie. veru neviem. Príkladom môže byť príbeh jedného z prvých amerických majiteľov novej Mazdy MX-5, postaršieho pána z Floridy. Mal svoj vysnívaný model, na ktorý sa tešil pomaly celý život, no jeho kúpa sa aj tak zmenila na nočnú moru. Nájdu sa však situácie, keď neveríte vlastným očiam.

Presne toto sa stalo šťastnému majiteľovi novučičkej Mazdy MX-5. Jeho nadšenie netrvalo dlho, ale mal naozaj šťastie v nešťastí. Keď si prevzal svoje auto, prešiel s ním len necelé dva kilometre a hneď sa priplietol k škaredo vyzerajúcej nehode. Zozadu do neho narazil pravdepodobne zdrogovaný vodič veľkého Pick-upu Ford F-150. Malý roadster nemohol v súboji s Goliášom obstáť, zničená bola nielen zadná, ale aj predná časť vozidla, v ktorom tiež vystrelili airbagy.

Už sa zdalo, že celkom nové auto bude musieť absolvovať veľmi drahú a náročnú opravu, navyše čerstvý majiteľ poničeného auta aj so ženou mali drobné odreniny a „boľačky“ po nepeknom náraze. Celý prípad vyzeral ako obrovská smola majiteľa auta. Spravil však niečo, čo mu zmenilo život. „Pochválil“ sa na jednom z fór, že jeho auto bude pravdepodobne prvá havarovaná Miata (meno MX-5 v Japonsku aj v USA) v bežnej prevádzke. Toho sa chytila Mazda, presnejšie jej zastúpenie Tom Bush Mazda, kde auto kúpil.

Zdroj: Tom Bush Mazda
Zdroj: Tom Bush Mazda

No dobre, poviete si, ale kde je to spomínané šťastie? V tomto prípade mala nehoda nečakanú dohru a všetko dopadlo nanajvýš dobre: majiteľ prvej havarovanej Mazdy MX-5 bude mať novú!! Japonská automobilka totiž urobila krásne gesto a oznámila majiteľovi, že mu dodá nové auto do mesiaca. Zničené auto s iba pár najazdenými kilometre na tachometri si automobilka vezme späť a bude skúmať rozsah poškodenia...

Zdroj: Tom Bush Mazda

Vždy je pekné vidieť, keď nejaká firma predvedie okrem túžby po zárobku aj kúsok ľudskosti. V tomto prípade má síce postarané o bezplatnú reklamu po celom svete, ale aj tak - toto sa vážne len tak bežne nestáva. Ale stalo sa a svet je hneď o čosi krajší. No, v prípade šťastného majiteľa novej MX-5 určite...

Jozef Vydra
ZDROJ: jalopnik.com

Komentáre k článku


Stream naživo