2015-07-02 14:04:00
Policajt šiel rýchlo
Policajt šiel rýchlo

VIDEO: Vodič zastavil policajta, lebo šiel rýchlo. Pozrite si policajtovu reakciu!

Viete si predstaviť, že by ste prenasledovali policajné auto, ktoré šlo bez majákov prirýchlo? Tento chlap to urobil.

Tak tomu sa povie odvaha! Vodič osobného auta v americkom Mineapolise si „dovolil“ prenasledovať policajné auto, ktoré šlo na 40-tke (MPH) 56 až 63 MPH, teda na ceste, kde bola povolená maximálna rýchlosť 64 km/h šiel policajt miestami aj vyše 100 km/h.

Za prekročenie rýchlosti o 16 MPH by v Amerike zastavil vodiča takmer každý policajt. Lenže pán policajt z jednotky K-9 – psovod, šiel pokojne rýchlejšie aj keď nemal zapnuté svetelné a zvukové výstražné znamenie. To však nie je jediné. Policajt totiž sprevádzal svoju manželku v aute pred ním, ktorá takisto prekračovala rýchlosť a ani to mu nevadilo.

Vodič osobného vozidla, ktorý si na kanáli Youtube necháva hovoriť Travis všetko nakrútil. Namiesto toho, aby vec nahlásil polícii, prípadne novinárom a zavesil video na internet, rozhodol sa, že vec-priestupok policajta voči dopravným predpisom vybaví „dohovorom“. Pridal plyn a zavesil sa za policajné auto. To po chvíli začalo spomaľovať a zastalo na krajnici, Travis zastavil za policajtom.

Policajt v civile vystúpil z auta a šiel za Travisom. Spýtal sa ho „či má problém“, následne Travis vysvetlil svoje konanie. To policajta naštvalo a na otázku prečo to urobil, odpovedal: „Som policajt“ (člen polície, teda zákon?).

Travis si vypýtal služobné číslo príslušníka, čo ho opäť naštvalo, a keď si Travis myslel, že ho policajt prinajlepšom zmláti, ten zmenil taktiku, ukázal mu služobné číslo. Keď sa Travis pýtal prečo porušil predpisy, policajt najprv odpovedal, že ho ešte viacerí predbiehali a ani jedného z nich (ako dobrák) nezastavil. Travis odvetil, že mohol aspoň niekoho z nich, veď prečo toleruje porušovanie predpisov? Neskorší argument policajta bol, že veď aj Travis porušil predpisy, keď policajta prenasledoval. Po pár minútach mu zaprial mu pekný deň a porúčal sa.

Travis tvrdil, že jediné čo chcel, bolo, aby sa policajt poučil a ospravedlnil. Namiesto toho mu však policajt dobreže nedal pokutu za to, že šiel rovnako rýchlo ako on.

Nemôžeme úplne súhlasiť s Travisovým konaním, ak mal dôkaz a chcel to riešiť, určite by bolo lepšie ukázať dôkazy nadriadeným policajtom a médiám (ak by to bolo u nás, dozaista by bol policajt vo výkone služby – aj cestou na obed...).

Keď už sa však vodič osobného auta rozhodol, že dá policajtovi takpovediac morálnu príučku, mohol to urobiť aj lepšie. Po bitke je ale každý generál a Travisov počin vo finále nechceme považovať za úplne zlý, nakoniec nemal v úmysle policajtovi zavariť, iba sa s ním porozprávať. To, že bol policajt nevrlý je už iný príbeh. Pravdou je, že na internete je okrem mnohých pozitívnych reakcií na Travisovo konanie aj viacero negatívnych. Niekoľkí diskutéri tvrdia, že príslušníkovi jednotky K-9 mohol dať predsa len pokoj. Nuž, zákon platí pre všetkých, alebo nie?

Dôležitá otázka ale znie ako by asi takýto pokus civilistu dopadol na Slovensku. Máte tip? Prispejte do diskusie.

 

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo