2015-06-30 14:00:00
Maserati úplne zničené
Maserati úplne zničené
Zdroj: RAA

TU je dôvod prečo nevoziť v Maserati plechovky s farbou. Poškodenie za 60-tisíc!

Ísť kúpiť farbu v Maserati môže byť fajn dôvod ako sa ukázať v aute, no tiež pohroma, ktorá zničí auto.

Nie je to tak dávno, čo majiteľ pravdepodobne staršej generácie Maserati Quattroporte odišiel v južnej časti Austrálie na nákup s cieľom zakúpiť nejakú tú plechovku farby a pekne do biela vymaľovať časť svojho obydlia.

Malý nákup hodil na zadné sedadlo auta a vyrazil späť domov. Cestou z obchodu mu pred auto skočil zatúlaný pes. Vodič inštinktívne dupol na brzdu, plechovka s farbou pohodená na zadnom sedadle preletela cez kabínu, vrazila do palubnej dosky a otvorila sa. Takmer všetka farba vyletela von a postriekala prednú časť kabíny vrátane palubných prístrojov a kožených poťahov hustou farbou.

Situáciu začala riešiť poisťovňa RAA Insurance, ktorá škodu v interiéri auta vyčíslila na sumu viac než 90-tisíc austrálskych dolárov, čo je v prepočte 61 958 eur. Suma na opravu – resp. výmenu poškodených častí interiéru však bola pridrahá vzhľadom na aktuálnu cenu jazdeného vozidla, a tak poisťovňa oznámila, že auto je na odpis a oprava sa neoplatí.

A to by si človek myslel, že farbu stačí zmyť. Možno by to aj šlo, najmä ak by ju majiteľ nenechal zaschnúť...  Auto by ale aj po dôkladnom umytí bolo pravdepodobne belšie než predtým...

Zdroj: RAA

jh
ZDROJ: RAA Insurance

Komentáre k článku


Stream naživo