2015-06-29 04:25:00
Motorka verzus hasičské auto
Motorka verzus hasičské auto

VIDEO: Motorkár nezvládol zákrutu a v rýchlosti nabúral do nákladiaku!

Z tohto videa vstávajú vlasy dupkom. Požiarnické auto motorkár v zákrute vôbec nečakal.

Skupina motocyklistov zašla na 1. Apríla (a verte, že to nebol žart) tohto roku na výlet na horskú cestu v kopcoch nad americkým mestom Los Angeles. Išli tam pre zážitok, chceli si užiť jazdu v očarujúcej scenérii, na kľukatých cestičkách takpovediac s vetrom o preteky.

Jeden z motorkárov menom Jesse Lopez však urobil jazdeckú chybu a takmer na to doplatil životom.

Vo vysokej rýchlosti vošiel do zákruty, ktorá sa skrývala za skalnatou stenou.  Vôbec však neočakával, že by na ceste mohol byť niekto ďalší okrem jeho kamarátov a už vôbec nečakal, že ho za zákrutou bude čakať veľké hasičské vozidlo.

Do zákruty vošiel rýchlo, no hlavne zo široka. Keď si uvedomil nebezpečenstvo, reagoval zle, stlačil brzdu a už sa len pozeral ako sa rúti rovno oproti kamiónu. Náraz bol silný a znel naozaj hrozne.

Jesse zostal ležať na zemi, GoPro kamera, ktorú mal na helme tiež, no stále nakrúcala. V pozadí počuť hlasy kamarátov a hasičov, ktorý hneď pribehli na pomoc. Počuť však aj samotného motorkára, ktorý síce zostal ležať na zemi s množstvom zranení, no bol pri vedomí.

Po niekoľkých minútach záznamu oblohy približne v čase 10:28 počuť ako Jesse žiada kamaráta, aby zobral kameru. Vďaka tomu je vidieť čo sa stalo ako i motorkára ležiaceho na zemi obklopeného záchranármi.

Záznam z kamery je dlhý a slúži viac na dokumentáciu než ako film na sledovanie. Je zbytočné sledovať celý záznam, po samotnom náraze sa môžete posunúť ďalej až na spomínaný čas. Očakávať však, že by druhý motorkár nakrúcal, čo sa stalo by vzhľadom na stres bolo dosť naivné. Z dlhšieho sledovania nasledujúcich záberov by vás akurát rozbolela hlava.

Motorkár sa zo svojich zranení zotavil a akoby zázrakom nemá trvalé následky. Video je nielenže dôkazom jeho chyby, no tiež ukážkou ako to vyzerá pri náraze motorky do protiidúceho vozidla. Jesse mohol byť nakoniec rád, že zo všetkého do čoho mohol vraziť vrazil práve do hasičského auta s deformovateľnou kapotou a s hasičmi na palube schopnými podať mu prvú pomoc.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo