2015-05-30 14:20:00
Požiar na diaľnici
Požiar na diaľnici

VIDEO diaľnice v plameňoch. Cisterna plná benzínu havarovala!

Čo sa stane, keď sa na ceste vznieti viac než 34-tisíc litrov benzínu? Plamene zachvátili diaľnicu.

Minulú nedeľu sa v Detroite v USA stala nehoda, ktorá na čas doslova zatienila slnko. Cisterna s približne 34 000 litrami bezolovnatého benzínu havarovala, prevrátila sa a palivo následne vzplanulo.

Výbuch a následný požiar približne na sedem hodín úplne zastavili premávku na križovatke diaľnic I-75 a I-375, ktorá je neďaleko centra mesta. Pri nehode sa akoby zázrakom nikto nezranil. Aj vodič cisterny stihol z miesta ujsť predtým, než kamión zachvátili plamene.

Podľa všetkého nešlo o chybu vodiča, ale o mechanickú poruchu. Vodič tvrdil, že sa kolesá návesu náhle zablokovali v strede nadjazdu, čo spôsobilo prevrátenie.

Požiarnici dostali živel pod kontrolu za približne hodinu. Dozaista bolo šťastie v nešťastí, že sa kamión prevrhol mimo zastavaného územia, a tak plamene nedosiahli na budovy, či vegetáciu. Obyvatelia sa obávali hrozby pre vodné zdroje, no miestne autority kontamináciu vyvrátili.  

Video nižšie zachytáva peklo, ktoré vzniklo pri horení obrovského množstva benzínu. Hustý čierny dym akoby vytvoril oponu. Byť v blízkosti požiaru muselo byť nielenže desivé na pohľad, ale aj na pocit. Horiaci benzín má veľmi vysokú teplotu. Horúčava z plameňov sa šírila do diaľky, o čom svedčia aj komentáre vystrašenej ženy, ktorá nakrúcala video. V poslednom videu navyše môžete vidieť ako vyzeral nadjazd a cisterna po uhasení požiaru.

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo