2015-04-18 11:45:00
Požiar na Darwinovu cenu
Požiar na Darwinovu cenu
Zdroj: newsday.com

Do auta sa mu dostali ploštice. Sedačky polial alkoholom, potom si zapálil!

Tento chlapík urobil naozaj všetko, čo mohol, aby vyhral Darwinovu cenu. A predsa nemá šancu vyhrať. Prežil...

Ono by to bolo smutné, keby to nebolo smiešne. Istý Scott Kemery v meste Eastport na Long Islande v USA zistil, že do jeho požičanej Kie Soul sa nejakým spôsobom dostali ploštice (asi z jeho oblečenia). Rozhodol sa vykonať rázny krok. Odišiel do supermarketu, kúpil alkohol a polial ním sedadlá, koberce a prakticky celý interiér automobilu – požičaného automobilu.

Po vykonanej práci si sadol do auta a s úľavou si zapálil. No a rýchlo na to auto a aj samotného Scotta Kemeryho zachvátili plamene. Syntetické materiály, z ktorých sa skladajú sedadlá a koberčeky vždy horeli veľmi dobre, no keďže ich Scott ešte polial alkoholom, z auta bola v priebehu niekoľkých sekúnd fakľa, ktorá zapálila ešte ďalšie dve autá zaparkované po stranách Kie.

Kemerymu sa podarilo dostať z auta preč a v súčasnosti leží v nemocnici, kde sa zotavuje z popálenín prvého a druhého stupňa. Vo vedľajších autách nikto nebol.

Je jasné, že Kemery urobil prvú chybu už vtedy, keď si požičal auto. Nevedno, či už v aute ploštice boli, alebo ich tam zavliekol on s posádkou, no keďže sa nešiel sťažovať na požičovňu a pokúsil sa to vyriešiť sám, predpokladáme druhú možnosť, i keď v tomto prípade logiku hľadať netreba. Druhou chybou bolo, že sa proti plošticiam rozhodol bojovať alkoholom. Nielenže vyliaty alkohol na sedadlách zanecháva stopy (hlavne pachové), ale je to aj veľmi nebezpečné – ako sa následne sám presvedčil. No a vrcholom blbosti bolo, keď si v aute zaliatom alkoholom a plnom výparov zapálil cigaretu.

Polícia pochopiteľne tvrdí, že incident sa neodohral úmyselne, a že Kemery vlastne nechcel podpáliť sám seba i auto. Amerika je skutočne krajinou neobmedzených možností, a tento prípad dokazuje, že existuje ešte veľa zatiaľ neznámych spôsobov ako sa náhodne zabiť.

Možno teraz podá Kemery žalobu na automobilku Kia, lebo sa v návode na použitie nenachádza ani zmienka o tom, že by posádka automobilu nemala sedadlá polievať alkoholom a potom v kabíne fajčiť. Prípadne zažaluje požičovňu, že mu pred výpožičkou tento „problém“ tiež neobjasnila. No a ako poznáme americké súdy s ich porotami zloženými z bežných ľudí, Kemery môže vysúdiť milióny. Snáď sa aspoň potom pokúsi zbaviť ploštíc lepším spôsobom... Nestavil by som na to...

Ján Hargaš

Komentáre k článku


Stream naživo