2015-04-01 12:19:53
Longer Yuelang X1 je
Longer Yuelang X1 je crazy zmenšený Range Rover
Zdroj: carnewschina.com

Range Rover v štýle japonských kei áut nie je prvoaprílový vtip

Ak nedodržíte odporúčanie výrobcu a dáte bielizeň, ktorá sa má prať pri 40° Celzia na 90-ku, zrazí sa.

Čo sa stane s Range Roverom, ktorý celkom bezostyšne okopírovali v Číne? Asi ho tiež „vyprali“ pri vysokej teplote, lebo výsledkom je bizarné miniauto!

Ako „ideovú inšpiráciu“ si ho vzala za vzor čínska firma a vzniklo tak miniauto Longer Yuelang X1, ktoré sa nápadne podobá základnými tvarmi na spomínaný „Range“. V prípade Číny sme si už (hoci priznávam, že neradi) zvykli na nezmyslené kombinácie, ktoré občas pripomínajú Frankensteina v automobilizme. No zachovávajú aspoň približne veľkosť svojho vzoru. Tentoraz je všetko inak.

V Japonsku sú veľmi obľúbené autá takzvanej kategórie kei. Sú to malé a úzke miniatíčka, za ktoré sa platia nižšie dane a dobre sa s nimi parkuje v preplnených japonských mestách. Do takejto komprimovanej podoby sa podarilo vtesnať krivky a tvary veľkého SUV. Nepredstaviteľné? Pre Číňanov nič nie je nemožné!

Zdroj: carnewschina.com
Zdroj: carnewschina.com

Takže možno skonštatovať, že Longer Yuelang X1 je čínsky Range Rover. Teda, vlastne iba tak trochu... lebo – a to je práve zaujímavosť na tejto „zlátanine“, že miniauto dostalo disky kolies s logami BMW. K tomu už asi naozaj niet čo dodať...

Zdroj: carnewschina.com
Zdroj: carnewschina.com

Charakteristické črty Range na tomto miniaute vyzerajú dosť bizarne, ako máte možnosť presvedčiť sa z nie príliš kvalitných fotiek, ktoré sa objavili na portáli carnewschina.com Prekvapenie ešte príde na záver! Je to totiž elektromobil, ktorý je spoločným produktom firiem Hebei Cook Electric Vehicle Corporation a Jiangsu New Grant New Energy Technology Corporation. Žiaden ďalšie podrobnosti o ňom nie sú zatiaľ k dispozícii, čo ani nie je v tejto chvíli dôležité. Možno vás „poteší“, že úplne rovnaká „banda“ vytvorila aj ďalší miniklon Jinma JMW2200, ktorý sa tentoraz inšpiroval modelom BMW i3. Žeby odtiaľ mal Longer Yuelang X1 tie kolesá..?

Jozef Vydra
ZDROJ: autoevolution.com, carnewschina.com

Komentáre k článku


Stream naživo