2015-01-24 05:50:00
Focus RS 2015
Focus RS 2015

VIDEO: Ford Focus RS sa oficiálne predstaví 3. Februára. Tu je parádna upútavka

Dlhoočakávaný Ford Focus RS uzrie svetlo sveta už budúci mesiac. Naživo ho uvidíme pravdepodobne v Ženeve.

Ford pred niekoľkými týždňami oficiálne spustil predaj poriadne vynoveného modelu Focus. Je jasné prečo RS tak dlho neprichádzal – čakal na facelift Focusu ako takého.

Nový Focus bude akousi čerešničkou na torte menom Focus. Na vlastné oči, uši i ďalšie zmysly sme sa mohli presvedčiť o tom, že výrazný facelift Focusu veľmi pomohol. Pred niekoľkými dňami sa na internete objavili prvé zábery a prvé testy naftového Focusu ST. RS tak nasleduje tesne za ním.

Stále nie je úplne jasné, čo skrýva Focus RS Podkapotou. Isté je, že poháňať ho bude nový prepĺňaný benzínový štvorvalec s obsahom 2,3 litra, ktorý môžete nájsť v novom Mustangovi. Vo Focuse však bude mať vyšší výkon, očakáva sa prekročenie hranice 350 koní.

Nevieme ani, ktorá náprava bude poháňaná, i keď takmer s istotou môžeme vylúčiť zadnú nápravu. Pohon 4x4 sa zdá byť postupom času tiež menej pravdepodobný, ale nádej umiera posledná.

Aj keby bol Focus RS len prednokolka, môžeme si byť istí, že to bude stáť zato. Už základná verzia vynoveného Focusu má ešte lepší podvozok než predchádzajúca. Jazdné vlastnosti sú okúzľujúce. Keď si k tomu primyslíme športovú úpravu na mieru verzie RS a viac ako istý samosvorný diferenciál, môže byť s Focusom RS veľká zábava.

O tom svedčia aj nasledujúce zábery z prvého oficiálneho videla Focusu RS. Pod ním nájdete marketingovú "porovnávačku" (či skôr naháňačku?) medzi Focusom ST s benzínovým a naftovým motorom.

Ján Hargaš
ZDROJ: Ford

Komentáre k článku


Stream naživo