2014-12-23 04:55:00
Zlodeji sa nezastavia pred
Zlodeji sa nezastavia pred ničím. Pred vekom tobôž nie

VIDEO: Zlodeji na ulici okradli babku a dedka o úspory tesne pred Vianocami!

Tak tomu sa povie svinstvo! Babka a dedko si vybrali peniaze na vianočné nákupy a títo zlodeji ich okradli.

Krádež za bieleho dňa na ulici plnej ľudí je vždy veľká trúfalosť. Okradnúť babku a dedka o paličke, to zdvihne mandle takmer každému. Ale urobiť to pred Vianocami a ukradnúť im tak veľa peňazí, to už zahrá na nervy každému.

Udalosť sa odohrala v Birminghame v Británii pred niekoľkými dňami. Polícia zverejnením videa apeluje na verejnosť, aby pomohla pri objasnení zločinu, no bude to mať veľmi ťažké. Dvaja muži boli očividne veľmi skúsení a dobre vedeli čo robia. Ich jedinou nevýhodou je, že ich krádež zachytila bezpečnostná kamera.

Muži dvojicu sledovali už dlhšie pred samotným incidentom. Vytipovali si ich pred bankomatom, keď si vyberali hotovosť. Následne ich sledovali počas nákupu potravín v neďalekom supermarkete a čakali, kým nastane správna chvíľa. Tá nastala, keď si stará pani vložila kabelku do kufra auta. Jeden z mužov pristúpil k páru a odpútal ich pozornosť. Druhý následne vytiahol z kabelky peniaze. Vzápätí obaja rýchlo odišli, a kým si dôchodcovia všimli čo sa stalo, boli už dávno preč.

Okradnutí sa priznali, že si z bankomatu vybrali až 700 libier (cca 892 eur) a peniaze boli určené na nákup potravín na Vianoce a na nákup darčekov pre blízkych. To sa však už nestane.

Po zhliadnutí takéhoto videa sa nemôžeme čudovať ostrým náladám Britov proti prisťahovalectvu. Pritom zlodeji môžu pokojne pochádzať aj zo Slovenska a nikto by sa tomu nemohol čudovať. Nakoniec, nebolo by to prvý ani posledný raz...

Zlodeji aj u nás využívajú nervozitu a náhlenie sa ľudí pred Vianocami, aby získali väčší lup. Uponáhľaní občania im to svojou nepozornosťou a stresom ešte uľahčujú. Dôchodcovia urobili niekoľko chýb, ktoré viedli k jednoduchej krádeži. Jednak si pani položila kabelku do kufra, a keď sa k nim priblížil jeden zo zlodejov, pozornosť mu venovali obaja. Po bitke je každý generál, no skutočne si treba na veci dávať pozor, aby Vianoce neboli smutnejšie než ste čakali.

Zlodeji sa nezastavia pred ničím a Vianoce pre nich nie sú odriekaní, práve naopak. Ešteže nie sú jediní...

 

Ján Hargaš
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo