2014-12-18 15:22:13
Gymkhana 7 je tu,
Gymkhana 7 je tu, drsnejšia než kedy predtým
Zdroj: Mike Blabac, Larry Chen, Roncar, Pierre Wikberg

Gymkhana 7 je neuveriteľná. Vďačí za to šialenému Mustangu. Čo má Podkapotou?

Ken Block, Gymkhana 7 to sú slová, ktoré znamenajú jediné – výborný zážitok. Ten ešte vylepšuje upravený Mustang 4x4.

Gymkhana 7 je vonku už niekoľko týždňov. Výnimočnou ju robí jednak driftérsky um Kena Blocka, výborné lokácie a samozrejme poriadne nabúchané auto. Prvých šesť dielov tvoril Ken neoddeliteľnú dvojičku s malou vytunenou Fiestou 4x4 upravenou presne na jeho požiadavky.

Čaro Fiesty však už vypršalo a prišiel čas na niečo iné, väčšie a ešte silnejšie. Prstík zamieril na Mustang z roku 1965. Krásne auto, skvelý veterán. No jeho výkon a charakteristika sotva stačia na malý driftík, nieto na oblaky dymu, ktoré Block tak rád vytvára.

Na rad teda prišla spoločnosť Hoonigan, ktorá Kenovi upravila Mustanga na mieru. A že tá miera je s prepáčením riadne úchylná dokazuje jednak samotné video, ale hlavne parametre daného auta po dokončení.

O týchto parametroch sa však doteraz veľa nevedelo. Vedeli sme, že ide o prvého Mustanga s pohonom 4x4, vedeli sme že motor má výkon 845 koní, že má znížený podvozok, že je rozšírený... Ale ozaj detailne informácie sme nemali.

Keď sa ľudia okolo projektu Gymkhana chceli o tieto informácie podeliť, veľmi rýchlo prišli na to, že Ken nie je práve dokonalý rečník a jeho chlebíčkom je niečo úplne iné.

Voľba hovorcu teda padla na toho najpovolanejšieho. Na Chrisa Harrisa. Tento motoristický novinár je jedným z najerudovanejších odborníkov v anglicky hovoriacom svete. Je známy výbornými informáciami schopnosťou vysvetliť a dobre opísať. Navyše nekokce ani nerengá a videá s ním sú vždy na vysokej úrovni.

V nasledujúcom videu vám práve Chris Harris vysvetlí všetko čo by vás o tomto šialenom Mustangovi mohlo zaujímať. Odporúčame pozrieť. Pravda, video je v angličtine, ale tej zrozumiteľnej.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo