2014-11-27 16:26:16
James Bond bude v
Fiat v bondovke - bude to obyčajná 500-ka, alebo výkonná verzia Abarth?

James Bond bude v najnovšom filme jazdiť na Fiate 500

Z veľkých, výkonných a rýchlych modelov presadne agent 007 do miniauta.

Žiadna Sodoma – Gomora! Veď britský agent si „ľudové“ autá vyskúšal už v minulosti: napríklad Citroën 2CV a Renault 11.

Čo sa to však stalo, že sa agent s povolením zabíjať presťahuje do malého (a milého) autíčka? Nuž, dôvod je celkom prostý a jednoduchý: film, zatiaľ s pracovným názvom Bond 24 sa okrem iného bude nakrúcať v Ríme.  Aj preto si vari najznámejší agent na svete vyskúša typické talianske auto - Fiat 500. Nová bondovka má mať premiéru na budúci rok v októbri.

Nakrúcanie v talianskej metropole má prebiehať vo februári a v marci 2015. Bude to vôbec prvý raz, kedy sa filmový Bond pozrie do Ríma. Talianske prostredie sa ale v predchádzajúcich bondovkách objavilo. Niektoré filmy sa nakrúcali napríklad v Benátkach a v Siene.

O použití bond caru z dielne Fiatu informovali ako prvé talianske médiá. Štýlové miniauto sa použije počas údajne veľmi akčnej naháňačky v uliciach Ríma. Môžeme sa vraj tešiť na okrem iného na záber letiacej 500-ky cez rieku Tiber. V záverečnej šialenej jazde nakoniec auto skončí zničené na vatikánskom Svätopeterskom námestí.

V ešte nepomenovanej bondovke sa môžeme tešiť na návrat slávneho zloducha Ernsta Blofelda, ktorého by mal stvárniť Christoph Waltz. Vedľa neho a Daniela Craiga, v úlohe Bonda, bude vo filme hrať napríklad Ralph Fiennes šéfa MI6. Film režíruje Sam Mendes, ktorý pracoval už na minulej bondovke Skyfall.

Zdroj: Citroen, Ján Hargaš

Automobily sú pre Jamesa Bonda veľmi dôležitými „doplnkami“. Najviac si ho asi väčšina ľudí spája s autami značky Aston Martin, v minulosti bol za volantom napríklad modelov DB5, Vanquish alebo DBS. Vo filme si však vyskúšal aj BMW (rad 7, Z8 a Z3). Ak máme spomenúť „ľudové“ autá, patrili medzi ne napríklad Citroën 2CV (film Len pre tvoje oči), Renault 11, alebo americká „ľudovka“ - AMC Hornet (Muž so zlatou zbraňou). Naopak medzi jeho najväčšie vozidlá patril určite tank T-55 vo filme Zlaté oko.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo