2014-11-24 14:33:52
Suzuki YRA
Suzuki YRA
Zdroj: raid.101.com

Suzuki YRA: konkurenta pre Škodu Fabia nafotili bez maskovania

Nový hatchback má merať o trocha viac ako 4 metre. Chce zaujať aj digitálnou technikou.

Pod kapotu dostane benzínový aj dieselový motor s výkonom 66 kW (90 k). Hoci je automobilka Suzuki v mysliach mnohých Európanov považovaná skôr za okrajovú alternatívu, snaha sa jej uprieť nedá a chce zaujať širšou ponukou. Jej modelová ofenzíva naberá na obrátkach Okrem faceliftu modelu Jimny či úplne novej Vitary sa pripravuje aj nový model Alto a okrem toho značka predstavila aj nový motor 1,2 DualJet. Je určený pre Suzuki Swift, no nebude iba pre tento model.

Na webe sa totiž objavili zábery japonskej novinky, ktorá by sa pokojne dala považovať za vylepšený Swift, keďže ten má absolvovať v najbližšom čase facelift. Problém je vo veľkosti. Kým Swift má momentálne 3 850 milimetrov, nafotená novinka na dĺžku presahuje štyri metre. Preto je na mieste domnievať sa, že ide o tajuplný projekt s kódovým označením YRA.

Ten má mať pod kapotou vyššie spomínaný motor, teda štvorvalcovú jedna-dvojku naladenú na 66 kW (90 k) a 120 Nm krútiaceho momentu. Predné kolesá bude poháňať cez päťstupňová prevodovka, s ktorou bude k dispozícii aj rovnako výkonná naftová verzia DDiS, ktorá však má 200 Nm krútiaceho momentu. Má byť k dispozícii už od 1 750 otáčok.

Zdroj: raid.101.com
Zdroj: raid.101.com

Chystá sa však aj automatická prevodovka, ktorá sa bude montovať za príplatok s benzínovým motorom. Viac sa toho o novom aute nevie, treba si na ďalšie dostupné informácie počkať. Očakáva sa, že ich dostaneme oficiálne čo nevidieť. Aj keď sme získali paparazzi fotografie auta oslobodeného od  akéhokoľvek maskovania, práve to naznačuje,  že formálne odhalenie a premiéra auta sú doslova za rohom.

 

Jozef Vydra
ZDROJ: raid101.com

Komentáre k článku


Stream naživo