2014-11-18 15:15:00
Predbiehal cez odbocovaci a
Predbiehal cez odbocovaci a trafil auto
Zdroj: jh

VIDEO: Predbiehal cez odbočovací pruh a spôsobil nehodu. Mal v aute dieťa!

Tomu sa hovorí nezodpovednosť. Predbiehal cez odbočovací pruh cez križovatku vyššou rýchlosťou, nič nevidel a v aute nebol sám.

Vodič staršieho sedanu sa nechcel zdržovať v poobedňajšej zápche na štvorprúdovej ceste v smere do Murmansku v Rusku, a tak sa rozhodol obísť autá plaziace sa v zápche cez odbočovací pruh.

Vošiel teda do pravého, odbočovacieho pruhu, no namiesto toho, aby na križovatke odbočil doprava, chcel prejsť rovno. Ako obchádzal autá a kamióny v pravom priebežnom pruhu, šiel dosť rýchlo a nemohol vidieť, že vodiči v jeho smere púšťajú vozidlo odbočujúce vľavo z opačného smeru. Keď si uvedomil, že vytvárajúca sa medzera medzi kamiónom a autami pred ním nie je náhodná, že sa vlastne nachádza v križovatke a porušuje predpisy, bolo už neskoro. I keď brzdil, odbočujúci strieborný Ford Focus mu vletel do cesty a on ho zboku nabral dostatočnou silou na to, aby sa Focus prevrátil na strechu.

Zarážajúce však je, že vodič zeleného staršieho sedanu neriskoval takto sám, ale na zadných sedadlách mal ženu s dieťaťom. Najprv teda pomáhal vyjsť z auta im a až keď zistil, že sú v poriadku, zamieril k autu na streche.

To už bol na mieste vodič, ktorý všetko nahral na palubnú kameru. Neskôr výhľad zakryl vodič svojim automobilom, ktorý chcel pravdepodobne tiež pomôcť.

Človeka udivuje, že niektorí vodiči nemajú v sebe ani štipku predvídavosti, tobôž nie rozumu a namiesto toho, aby pokojne pokračovali v jazde (aj v tej zápche) a dávali pozor na seba i ostatných, používajú nelegálne skratky a snažia sa získať pár metrov k dobru. O to nepochopiteľnejšie je, keď takto riskuje a pritom v aute nie je sám. Ako by sa asi cítil, ak by žena a dieťa sedeli na prednom sedadle? Z videa to totiž vyzeralo akoby dieťa ani nebolo v autosedačke (i keď je možné, že bolo).

Môžnože mal na predbiehanie sa dôvod, to nemôžeme určiť, ak sa ale toľko ponáhľal, čo ho viedlo k jazde v odbočovacom pruhu v takej rýchlosti? Ani mu len nenapadlo, že by na križovatke mohol niekto odbočovať, a keď si to aj všimol, bolo neskoro.

Incident sa našťastie bez strát na životoch, stačilo by málo a všetko by bolo inak.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo