2014-10-31 15:56:09
Range Rover vám nepoistia!!
Zdroj: Land Rover

Range Rover vám nepoistia!! Je oň obrovský záujem – zo strany zlodejov

Range Rovery sa v poslednom čase stali takmer nepoistiteľnými autami. Kradnú sa totiž ako na bežiacom páse.

Obrovský záujem zlodejov o tieto autá znamená, že ak ho nemáte niekde pod zámkom, prípadne dobre strážené, poisťovne sa vám obrátia chrbtom a auto nepoistia.

Iba nedávno mali nepokojný spánok majitelia modelu Range Rover Evoque v Holandsku. Ak totiž  neparkovali v garáži či na inom zabezpečenom mieste, štatisticky každý 40-ty majiteľa sa s autom nedobrovoľne rozlúčil.

Ukazuje sa však, že to nie je žiadne špecifikum krajiny tulipánov. Podobná situácia sa teraz ukazuje aj v Londýne, kde je v centre záujmu lopkárov nielen model Evoque, ale aj Range Rover Sport.

Zdroj: Land Rover
Zdroj: Land Rover

Záujem zlodejov o tieto vozidlá už doslova prerástol do obludných rozmerov. Teda takých, že si poisťovne povedali dosť a autá odmietajú poistiť. Dokonca aj v tom prípade, ak má auto namontované sledovací systém. Základnou podmienkou je, že musia zároveň parkovať v garáži, alebo na inom mieste za ďalšou prekážkou na kľúč.

Zdroj: Land Rover
Zdroj: Land Rover

„Deväť z desiatich poisťovní povie nie, ak nemáte zabezpečené parkovanie,“ tvrdí James Wasdell, spoluzakladateľ poisťovne Quantum Underwriting. Podľa Thatcham Research, výskumného centra, ktoré poisťovne v Británii využívajú pre získavanie údajov, sa medzi januárom a júlom tohto roka ukradlo v Londýne 294 Range Roverov Evoque a Sport.

Pritom z konkurenčných BMW X5 zmizlo len 63 kusov. Svedčí to iba o úrovni zabezpečenia, alebo zároveň aj obľuby týchto modelov? Ktovie, no ukradnúť nový Range Rover na ulici pre zlodejov nie je zas taký problém, ako si môžete pozrieť aj na júlovom videu z Ruska, ktoré vám ponúkame:

Ako tvrdia dostupné informácie, cestou do auta je systém bezkľúčového odomykania a štartovania, ktoré sa vraj zlodeji naučili obísť použitím malého, ľahko dostupného zariadenia. Aké to však je konkrétne, nevieme.

Ešte stále, aj po týchto informáciách premýšľate o nákupe nového Range Rovera? V takom prípade vám navrhujeme, aby ste investovali do zabezpečeného parkovania, najlepšie vo vlastnej garáži uprostred svojej haciendy obohnanej ostnatým drôtom...

Ak nemáte vlastnú garáž, je dobré sa tiež vyhnúť systému bezkľúčového prístupu, ktorý je k dispozícii napríklad u niektorých verzií RR Sport za príplatok.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo