2014-10-31 12:45:05
Najmenej spoľahlivé auto sveta
Najmenej spoľahlivé auto sveta je poskladané z viacerých menej spoľahlivých áut.
Zdroj: Warranty Direct

Najmenej spoľahlivé auto na svete? BMW M5, Audi RS6, Jeep a Multipla dokopy!

Chcete vedieť aké auto je najmenej spoľahlivé? Volá sa 40RROR a našťastie ho ešte nik nepostavil.

Aké je najhoršie auto na svete? No predsa to, s ktorým ste viac v servise ako na cestách. Zážitky s jednotlivými autami na chvíľu odložme bokom. Tu ide o štatistiku.

Britská spoločnosť Warranty Direct odhalila auto, ktoré je britskou nočnou morou. Odborníci z tejto spoločnosti analyzovali tie najkazovejšie súčiastky automobilov a na základe výpočtov mohli určiť, ktoré súčasti všetkých áut sa kazia najčastejšie.

Nasledne ich vytriedili do niekoľkých kategórií, a tak zostavili akéhosi mutanta poskladaného zo všetkých možných aj nemožných áut sveta.

Výsledky dozaista prekvapili aj samotných analytikov. Vzniklo auto, ktoré má motor z BMW M5, podvozok Audi RS6, prevodovku Jeepu Cherokee, elektrickú inštaláciu Mercedesu R a jedna oprava stojí v priemere takmer 700 eur. No a tých opráv sa vyskytuje poriadne veľa.

Tohto mutanta nazvali Strašný 40RR0R (horor) a nechceli by ste ho mať v garáži. Warranty Direct ďalej vysvetľuje, že až dve pätiny všetkých RS6-tiek potrebujú aspoň raz do roka navštíviť servis s poruchou na podvozku a tlmičoch. Tri z 10-tich Mercedesov triedy R (pohrebák) absolvujú podobné návštevy servisu s elektronikou. Každý desiaty Jeep Grand Cherokee bude aspoň raz do roka hlásiť problémy s prevodovkou a celá štvrtina BMW M5 musí navštíviť servis s opakujúcimi sa problémami s motorom. Rovnako štvrtina Fiatov Multipla sa rok čo rok poberá do servisu s problémami s brzdami.

Pravidelné návštevy servisov čakajú aj menšiu časť majiteľov vozidiel SEAT Alhambra, tu je problémom klimatizácia. Poslednou súčiastkou do slkadačky menom 40RROR je Chrysler 300 s problémom s riadením. Problémy sa dostavia pri približne desatine áut a to v prípade Alhambry aj Chrysleru.

Šéf spoločnosti sa tieto výsledky pokúsil zmierniť vyhlásením, že tieto štatistiky ukazujú ako môže jedna zlá súčiastka pokaziť meno celého inak spoľahlivého vozidla.

My by sme ešte pridali, že taká Audi RS6 či M5-ťka od BMW sú do veľkej miery určené na veľmi ostrú jazdu a tak sú problémy spojené aj s nesprávnym používaním vozidiel. I keď to dané výsledky nespochybňuje.

Tak čo poviete, čakali ste, že práve tieto autá stvoria najmenej spoľahlivé auto na svete?  

Aj majster tesár sa niekedy utne, no keď ide o prémiovú značku, boli to o to viac.

Ján Hargaš
ZDROJ: Warranty Direct

Komentáre k článku


Stream naživo