2014-10-24 11:15:00
Volkswagen Tuareg to dokázal!
Volkswagen Tuareg to dokázal!
Zdroj: Volkswagen

Zietlow v Tuaregu predsa dosiahol rekord. Nebyť vážnej nehody, mohol aj skôr!

Cesta zo Severného mysu v Nórsku ku Strelkovému mysu v Južnej Afrike bola rekordná a teda úspešná.

Rainer Zietlow dosiahol vo Volkswagene Tuareg južný cíp Afriky v rekordnom čase, no jeho cestu poznačila vážna nehoda.

Rekordér na dlhé trasy Rainer Zietlow chcel v rámci svojho najnovšieho projektu otestovať robustnosť svojho Volkswagenu Touareg, keď sa v skoré ráno 21. septembra vydal zo Severného mysu (Nórsko) na južný cíp Afriky. Nedobrovoľne mu cestu prerušila nehoda, ktorú sám nezavinil. Aj napriek tomu po pobyte v servise v juhoafrickej Tanzánii dorazil so svojím tímom 12. októbra večer na Strelkový mys v rekordnom čase.

 Dobrodruh držiaci so svojím Volkswagenom Touareg aj svetový rekord na najdlhšej ceste sveta Panamericane i na východnej spojnici Melbourne – St. Petersburg, tým dosiahol nový rekord na dlhé trasy naprieč Európou a Afrikou. Cesta mu trvala 21 dní, 16 hodín a 36 minút, čím pokoril čas 28 dní, ktorý bol ako svetový rekord dosiahnutý naposledy v roku 1984. Ak sa odpočíta čas opravy, prešiel trasu dlhú 17 000 km dokonca iba za 8 dní, 10 hodín a 26 minút.

 Zietlow so svojimi tímovými jazdcami Mariusom Bielom a Matthiasom Prillwitzom napredovali vo veľmi dobrom čase, keď sa v šiesty deň jazdy v Tanzánii stali účastníkmi dopravnej nehody, ktorú sami nespôsobili.

Zdroj: Volkswagen

„Nikto sa nezranil, ale keď som videl naše auto, pomyslel som si, že to musíme vzdať,“ spomína Zietlow. „V servise bolo však rýchlo jasné, že motor a prevodovka zostali nepoškodené a to sme chceli vedieť,“ dodáva.

Zdroj: Volkswagen
Zdroj: Volkswagen

S originálnymi dielcami značky Volkswagen, ktoré mu zaslali z bratislavského závodu Volkswagen Slovakia bolo možné opraviť Touareg v Tanzánii a prejsť aj finálnu etapu z miesta nehody Inringa až po Strelkový mys.

V galérii nájdete zopár výborných obrázkov z tejto viac ako dobrodružnej cesty.

jh
ZDROJ: VW

Komentáre k článku


Stream naživo