2014-10-20 15:45:00
Sixtínska kaplnka
Sixtínska kaplnka
Zdroj: Antoine Taveneaux via wikimedia

Porsche si vo Vatikáne prenajalo Sixtínsku kaplnku. Nikto predtým to neurobil!

Zdá sa vám táto informácia trošku bizarná? Možno aj je. Je to vôbec prvý krát čo si kaplnku prenajala súkromná firma.

Porsche si v sobotu večer prenajalo Sixtínsku kaplnku vo Vatikáne a stalo sa tak úplne prvou súkromnou spoločnosťou, ktorá tento super exkluzívny priestor použila na vlastné záujmy.

Super exkluzívny priestor by sme pred pár mesiacmi volali inak, skôr v mene cirkvi a obrovskej historickej hodnoty tejto kaplnky, no doba je iná a pánom domu vo Vatikáne je niekto iný.

A ten niekto, menovite pápež František, si povedal, že radšej než mať kaplnku prázdnu, bude ju prenajímať vybranej spoločnosti a z výťažku pomôže chudobným.

Sixtínska kaplnka bola postavená na príkaz pápeža Sixta IV v pätnástom storočí a je jednou z turisticky najvyhľadávanejších pamiatok v Ríme. Jej najväčšou devízou sú fresky na strope a na stenách, ktoré namaľovali najvyhlásenejší renesanční maliari ako Raphaelo a Michalangeo. Ročne kaplnku obdivuje viac ako 6 miliónov návštevníkov, no ešte nikdy nebola využitá na súkromné účely.

Je jasné, že prenájom kaplnky nebude stáť ako prenájom telocvične a Vatikán z prenájmu získa pre chudobných skutočne slušné peniaze.

Veď každý hosť Porsche musel zaplatiť 5000 eur, aby sa na akcii automobilky, resp. cestovného klubu automobilky mohol zúčastniť. A o čo išlo?

Porsche ako zástupca luxusných vozidiel do kaplnky pozvalo zhruba 40 hostí na koncert vážnej hudby. Po ňom sa hostia presunuli na večeru do tunajšieho múzea a zažili tak večer plný umenia a kvalitného jedla. No a po akcii odfičali na svojich „Poršátkach“ k všeobecnej spokojnosti obyvateľov okolitých obydlí.

Porsche nešpecifikovalo kto bol hosťom podujatia.

Zdroj: Porsche AG


ZDROJ: autonews europe

Komentáre k článku


Stream naživo