2014-10-26 04:40:00
Jaguar E-Type
Jaguar E-Type
Zdroj: Jaguar

Myslíte si, že si nikdy nezajazdíte v Jaguároch ako E-Type? Jaguar to zmení!

Automobilka Jaguar už niekoľko mesiacov usilovne pracuje na svojej novej vetve, ktorá zahŕňa aj múzeum.

Zajazdiť si vo veteránovi? No jedine, že by ste nejakého mali doma, prípadne by vás jeho vlastník povozil... Naozaj si sadnúť za volant a vyskúšať aké to auto v skutočnosti je, to patrí medzi veľmi ťažko dosiahnuteľné túžby. Jaguar to však chce zmeniť.

Predstavil program Jaguar Heritage Driving Experience, ktorý každému záujemcovi umožní vyskúšať chytiť volant jedného zo vzácnych kúskov v múzeu Jaguáru a vybrať sa s ním na cesty.

Ak by ste si mysleli, že je to aj tak nedostupná záležitosť, mýlite sa. Za tento zážitok treba zaplatiť minimálne 125 až 376 eur, čo sa síce zdá byť veľa, no keď si uvedomíte za čo vlastne platíte, trošku šetriť sa oplatí.

Auto podľa vášho výberu dostanete na 60 minút, pričom si čas môžete rozdeliť na polovicu napríklad medzi E-Type a Mark II. Vybrať si samozrejme môžete aj C-Type, D-Type, ale aj F-Type a ďalšie šelmy.

Takže okrem šetrenia sa stačí už len vybrať do Warwickshire v UK a objednať sa do programu. Výborné by bolo, ak by sa do takejto činnosti pustili aj ďalšie automobilky. Nakoniec, nielen jazda v E-Type vám dá zážitok na celý život. Mnohé ďalšie automobilky majú vo svojich múzeách úžasné kúsky a pre našinca by bol obrovský zážitok previesť sa aj v takej staršej Škodovke. Aj keď jazda v najkrajšom aute histórie je asi predsa len niečo iné. 

Detaily nájdete tu.

Ján Hargaš
ZDROJ: Jaguar

Komentáre k článku


Stream naživo