2014-09-18 14:03:10
Rolls-Royce Phantom pre hotel
Rolls-Royce Phantom pre hotel Louis XIII v Macau
Zdroj: Rolls-Royce

Rolls-Royce má objednávku snov na 30 Phantomov naraz. Hádajte odkiaľ...

Tridsať na zákazku vyrobených Phantomov je aj na pomery hotelových flotíl predsa niečo výnimočné.

Objednávka prišla, ako inak, než z Číny. Hotelové flotily áut nebývajú vždy skromné​. v tomto prípade sú dve z áut bohato zdobené zlatom.

Kto si objednal takéto čosi? Hongkonský magnát Stephen Hung, ktorý obchoduje s nehnuteľnosťami a miluje automobily. Rozhodol sa pri stavbe nového luxusného hotela Louis XIII, ktorý bude stáť v Macau, špeciálnej administratívnej časti Čínskej ľudovej republiky, kúpiť flotilu tridsiatich modelov Phantom s predĺženým rázvorom.

Ani to mu však nestačilo v rozšafnosti a v rámci dodávky sú dva exempláre doslova kráľovsky zdobené najdrahšími materiálmi. Patria tak k doteraz najdrahším (cenovo nešpecifikovaným) exemplárom, aké si u Rolls-Royce pamätajú.

Nemožno sa tomu ani len trocha čudovať, pretože ich vo veľkej miere bude zdobiť zlato. Nájdeme ho na exteriéri, v luxusnom interiéri i na celkom malých drobnostiach – napríklad na kľúčoch od auta.

Automobilka vytrvalo o podrobnostiach mlčí, no z fotografií je zrejmé, že len pri zlate tieto autá nezostali. Vnútri sa totiž dajú odhaliť aj luxusné diamantové hodinky Graff, špeciálne šachovnicové poťahy sedadiel s prešívanými opierkami nesúcimi názov hotela, ďalej aj kovové červeno lakované dekory, na mieru ušitý prístrojový štít alebo poťah strechy auta v štýle „hviezdnej oblohy."

Zdroj: Rolls-Royce
Zdroj: Rolls-Royce

Tieto Phantomy zodpovedajú podobe budúceho hotela. Jeho vizualizácia je na poslednej fotografii v galérii. Automobilka Rolls-Royce sa má údajne podieľať aj na výcviku všetkých hotelových šoférov a vysoko pravdepodobne bude mať hlavné slovo pri dolaďovaní niektorých detailov garáží v novej budove pre najnáročnejšiu klientelu. Hotel má byť otvorený v prvej polovici roka 2016.

Zdroj: Rolls-Royce
Zdroj: Rolls-Royce

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo