2014-09-19 04:00:00
Používajte pásy - Rumunsko
Používajte pásy - Rumunsko

VIDEO: Rumunská reklamná kampaň netradične vyzýva na používanie pásov

Keď to nejde po dobrom, pôjde to cez miernu erotiku, pomysleli si v rumunskom autoklube.

Vymysleli a zrealizovali kampaň, v ktorej hrajú hlavnú rolu... rôzne veľké ženské prednosti. Mierne erotická kampaň na bezpečnostné pásy v Rumunsku je zacielená hlavne na vodičov.

Bezpečnostné pásy sú v autách  už niekoľko desiatok rokov. Ale stále sa nájdu vodiči, ktorí ich používanie ignorujú. Patríte aj vy medzi nich? Možno by tiež vo vašom prípade pomohla zaujímavá reklamná kampaň. Tá sa nezameriava na hrozné následky nehôd, pri ktorých chýbali zapnuté bezpečnostné pásy obetí nehôd, ale ide na to cez celkom prirodzené reakcie mužov – vodičov.

Dodnes veľa ľudí nepoužíva bezpečnostné pásy a riskuje tak nielen pokutu, ale aj zranenia, alebo dokonca smrť v prípade dopravnej nehody.  Airbagy nestačia. Ak sa nepoužívajú spolu s pásmi, môže byť ich účinok neraz smrteľný. Hoci existuje veľa kampaní, ktorá na nosenie bezpečnostných pásov upozorňuje, niektorí vodiči na to ani tak nereflektujú. V Rumunsku si teda povedali, že to skúsia cez miernu erotiku. Výsledok je v priloženom videu, kde je zachytené niekoľko dámskych hrudníkov. Je jedno, či sú prsia veľké, malé, ako jablká, alebo, ako hrušky, či sú voľné alebo umelé... Bezpečnostné pásy cez ne musia byť!

Ale týmto sa to nekončí, táto kampaň pokračuje aj na sociálnych sieťach, kde možno nájsť pod hashtagom #seatbeltb00bing (kde namiesto dvoch "O" sú v slove dve nuly) fotky slečien a dám z bežného obyvateľstva. A hlasovať za ne.

Je to netradičné riešenie, ktorým ACR (rumunský Automobile Club), rozširuje svoju kampaň. Jej cieľom je, aby ľudia neignorovali používanie bezpečnostných pásov. Kampaň sa začala pilotným projektom ešte v roku 2013 a teraz sa rozširuje pomocou tejto odvážnej reklamy.

Jej  myšlienkou je, aby nielen dámy nechali na sebe vyznieť svoj bezpečnostný pás a je skutočne zameraná viac na rumunských vodičov, aby odkukali od žien v Rumunsku, že je cool a sexi byť v tomto prípade trendový – teda so zapnutým bezpečnostným pásom. Podľa prieskumu totiž až 6 z 10 rumunských mužov sa v aute nepripútava. Majú tak o 77 % väčšiu šancu, že prídu o život pri dopravných nehodách. Za rok v Rumunsku zomrie pri autonehodách 3 krát viac mužov ako žien.

Čo myslíte, zabrala by takáto reklama aj v našich končinách?

Jozef Vydra
ZDROJ: ACR

Komentáre k článku


Stream naživo