2014-09-17 11:32:25
Policista říka stúj, tak
Policista říka stúj, tak jěď safra!

VIDEO: Policajt sa hodil do auta protestujúcich, vodiča zatkli, že ho „zrazil"!

Argentína ide dolu vodou. Po štátnom bankrote nastalo prepúšťanie, ľudia vyšli do ulíc a protestujú. Polícia „udržiava poriadok“ absurdnými spôsobmi.

Ako iste viete, v Argentíne už po niekoľký raz vyhlásil štát bankrot. Znamená to, že štátne dlhy sú také veľké, že ich krajina nedokáže splatiť. Okamžite sa dostala do nútenej správy a platobnej neschopnosti. Firmy krachujú, ľudia nemajú výplaty, nespokojní občania vychádzajú do ulíc a protestujú.

Jedna z firiem zasiahnutých štátnym bankrotom nárazovo prepustila stovky zamestnancov. Tí so stratou práce pochopiteľne nesúhlasili a rozhodli sa protestovať nevšedným spôsobom. Posadali do áut a vydali sa na cestu „do práce“ v zástupe po diaľnici (obchvate), a to veľmi, veľmi pomaly. Okamžite tak zablokovali premávku a do akcie boli povolané silové zložky, aby protestujúcich upratali.

Pri ich zásahu boli aj médiá, a tak si ich zásah môžeme „vychutnať“ aj my na Slovensku. Video sa začína pochodom desiatok príslušníkov po uši vyzbrojených špeciálnych jednotiek. Prechádzajú krížom cez osemprúdovú cestu a zastavujú tak premávku.

Keď dorazia na miesto určenia, chcú zastaviť protestujúcich a skaziť im ich plány "protestovať". V preklade: pozatýkajú ich a potom prepustia. Keďže však na zatýkanie nemali dostatočné dôvody (bezdôvododne pomalá jazda je maximálne na pokutu), museli si ich vyrobiť.

A toho sa chytil jeden zo starších skúsených príslušníkov jednotky. Namiesto toho, aby v pokoji zastavil protestujúcich a klasicky ich zbuzeroval, hodil sa do auta, aby to vyzeralo ako nehoda... Teatrálne padol na zem a odrazu tu bolo napadnutie verejného činiteľa a právo zatýkať!

Nuž sa jeho kolegovia surovo pustili do mladíka za volantom, pritlačili ho na zem, trošku ho pokrčili a šup na stanicu.

Tam mal stráviť desať hodín, následne ho prepustili.

Iste, protest, ktorý zablokuje premávku zasiahne všetkých a protestujúci si mohli vybrať pokojnejší spôsob ako dať najavo svoj názor. To však neznamená, že ich treba všetkých zmlátiť a fingovať útoky na verejného činiteľa. Ale tak... ťažká doba si vyžaduje kreatívne riešenia. Čo poviete na toto?

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo